Descinderi la angajaţii TrezorerieiPoliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează, joi dimineaţa, şase percheziţii pe raza judeţelor Timiş şi Caraş-Severin, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, precum şi la sediile sociale ale societăţilor administrate de aceştia, anunţă Biroul de presă al Poliţiei Timiş, într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Prejudiciul este estimat la aproape 370 000 de lei.

„Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – IGPR, efectuează şase percheziţii pe raza judeţelor Timiş şi Caraş-Severin, la domiciliile a trei persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, precum şi la sediile sociale ale firmelor administrate de aceştia”, arată comunicatul.

La activităţi participă şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

În fapt, în cursul anului 2011, bănuiţii, în calitate de reprezentanţi legali, respectiv, asociaţi, administratori sau împuterniciţi a două societăţi comerciale, ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând achiziţii de bunuri şi prestări de servicii în domeniul construcţiilor.

Prin aceste operaţiuni există suspiciuni că ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu aproape 370.000 de lei.

Ulterior, aceştia ar fi efectuat tranzacţii financiare constând în depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate efectuate de persoane interpuse sau de rularea acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor, urmărindu-se astfel disimularea provenienţei şi circulaţiei banilor, menţionează sursa citată.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

www.agerpres.ro

Leave a reply