Cum acționa gruparea Mad Max

Patru membrii ai rețelei Mad Max reținuți ieri de procurorii DIICOT Caraș-Severin au primit mandate de arestare pentru 29 de zile: Bogdan Bujor, Sorin Șonea, Randi Tokar și Ciprian Rîpanu, iar iubita lui Bujor, Florentina Urziceanu, pentru că era însărcinată în trei luni, a primit interdicția de a părăsi localitatea, dar și interdicția de a mai conduce autoturisme.

 

Procurorii le-au arătat magistraților Tribunalului Caraș-Severin că gruparea era bine organizată și avea ca scop șantajarea oamenilor cu bani din oraș și alte fapte penale. Aceștia au făcut rost de armament militar din Serbia și Bulgaria și și-au amenajat un poligon improvizat pe Dealul Ciorii din Reșița. Intrarea în grup se făcea după reguli stricte și cu diverse dovezi. Astfel incidentul în care a fost împușcat Randi Toakar anul trecut a fost exact testul de inițiere în grup. Cei patru nu recunosc, însă, nimic.
Pentru a da dovadă de fidelitate față de grup, aceștia erau obligați să facă diverse acte desprinse din filmele cu grupările mafiote. Astfel unuia dintre rivali i-a fost omorât câinele, decapitat, iar capul animalului i-a fost lăsat pe capota mașinii. Aceștia sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat iar femeia de aderare la grup infracționar organizat și riscă 15 ani de închisoare.
Cu excepția femeii toți cei patru arestați au declarat recurs, care va fi judecat de Curtea de Apel Timișoara. Urziceanu Florina este prietena lui Bujor Bogdan, unul din liderii grupării, având rolul bine determinat în grup:
–         menținerea contactului cu liderul Bujor Bogdan și transmiterea dispozițiilor acestuia către ceilalți membrii ai grupului.
–         Participarea la pregătirea operațiunilor
–         Preluarea liderului de la Băile Herculane și transportarea la garsoniera din Reșița
–         Pregătirea autoturismului cu numere false care trebuia folosit pentru pânda și asigurarea fugii de la locul asasinatului lui Cătălin Radu
–         Asigurarea suportului informativ, sens în care se rețin discuțiile cu persoane care au comunicat date despre Radu Cătălin și prietenii acestuia.
–         Asigurarea conspirativității acțiunii după prinderea membrilor palierului de execuție de către organele de poliție
–         Deplasarea cu alte persoane în zona Poliției Reșița pentru a informa ce acțiuni intreprind polițiștii
SURSA: dosarul DIICOT
BUJOR BOGDAN lider execuțional al grupării cel care păstrează contactul cu toți ceilalți membrii și dispune cu privire asupra modului concret de acțiune. Așa cum s-a arătat mai sus din declarațiile martorilor și din interceptările telefonice rezultă că nimic nu se face fără știrea lui, fără acordul și fără dispoziția anterioară a actului. Numitul Șonea Sorin este indicată ca persoană de contact.
SURSA DIICOT dosar UP
Reporterii www.stiridinbanat.ro au intrat În posesia textului unui schimb de SMS dintre Urziceanu Florina și Bujor Bogdan ”I-au ridicat. Sorin a primit invitație de la Judecătorie să se ducă. I-au arestat pe Randi și Cipi. Ce să facă, să meargă sau nu?” răspunde Bujor ”E mai bine să nu se ducă, poate îl iau și pe el. Mai bine nu”.
SURSA referatul de propunere DIICOT pt arestarea preventivă
O altă mărturie interesantă o face un MARTOR CU IDENTITATE PROTEJATĂ
În cursul anului 2011, împreună cu Randi, Bogdan a achiziționat arme din Bulgaria și Serbia pe care intenționau să le folosească asupra lui Radu Laurențiu Cătălin și a persoanelor din anturajul acestora pentru intimidare. Astfel aceștia au mai achiziționat echipament militar, respectiv veste anti glonț, stație de emisie-recepție, cagule, diferite bunuri electronice de înregistrare audio… Despre Bujor Bogdan mai cunosc faptul că este principalul locotenent al lui Mândriloiu Dan, ascultând orbește ordinele acestuia, iar Randi, Cipi și Aron sunt conduși de către Bogdan. Tot Bogdan se ocupa de racolarea altor tineri cărora le promitea o situație financiară bună dacă vor colabora cu ei și vor asculta ordinele acestuia. Mai cunosc faptul că persoane care nu cedau la șantajul și la presiunile exercitate de Mândriloiu și Bujor erau supuse denigrării și unor traume psihice în sensul că, din ordinul lui Mândriloiu, erau transportați în pădure de către Bogdan, Aron, Cipi, Randi unde erau legați de pom, îngenunchiați și amenințați cu pistoalele la cap.
SURSA referatul de propunere DIICOT pt arestarea preventivă

Comments

  1. … [Trackback]…

    […] Read More: stiridinbanat.ro/?p=1974 […]…

  2. prietenu meu puiu le aducea armele de la sarbi le facea cadou pe la totzi prin resita a umplut orasul de arme,toata lumea are arme acum prin resita de la puiu

  3. si toma are vre-o 2 pistoale in bord dar sunt pregatite pentru bogdan cand iasa de la zdup

Leave a reply