Valeria ScheleanÎntr-un comunicat de presă Valeria Schelean, Deputat pentru Colegiul V din Caraș-Severin a declarat că parlamentarii USL de Caraș nu au promovat nici un proiect pentru județ,  la dezbaterile pentru bugetul pe anul în curs. Carașul a ratat astfel șansa unor investiţii pentru dezvoltare, ca urmare a lipsei de curaj și preocupare a parlamentarilor USL.

Deputata a mai precizat: ” Pentru mine sunt importanţi cărăşenii şi dezvoltarea acestui judeţ. Cred cu tărie că proiectele pentru oameni nu trebuie să aibă culoare politică. Din acest motiv am contactat, personal, factorii de decizie locală, indiferent de partidul din care fac parte, pentru a încerca să obţin finanţare pentru proiectele lor în 2013.

Am depus nu mai puţin de 61 de amendamente la Legea Bugetului de Stat, proiecte din domeniile esenţiale, cum ar fi educaţia, sistemul de sănătate sau dezvoltarea infrastructurii.

Să luăm ca exemplu Reşiţa, Caransebeş şi Oţelu Roşu, oraşe conduse de primari USL, care au proiecte de anvergură și nevoie de sprijin, dar care se bucură de zero susținere din partea parlamentarilor USL.

Dezvoltarea turistică a Parcului Poiana Golului sau a Platoului Secu, proiecte ale administraţiei din Reşiţa, vor rămâne fără finanţare. La fel si construirea unui bazin de înot pentru copiii din Oţelu Roşu, finalizarea unor lucrări de infrastructură rutieră, demararea primilor paşi în proiectul Aeroportului din Caransebeş sau proiectele turistice ale oraşului Herculane şi cele absolut necesare pentru învăţământul din Bocşa, care au rămas fără finanţare și fără sprijin din cauza actualei puteri.

Există şi o culme a indolenţei, iar pe aceasta stă cocoțat cu ale sale promisiuni neîndeplinite, deputatul Ion Mocioalcă. Acesta nu a ridicat un deget la dezbaterile pentru buget, nici măcar pentru a ajuta biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Bocşa Română, în fața căreia spunea acum două luni de zile, în clipul său electoral, că ar fi proiectul său de suflet. Și acesta e doar un exemplu care arată fățărnicia lui Ion Mocioalcă.

Mai sunt și alte proiecte blocate de PSD și ele ar fi schimbat ceva în bine în Mehadica, Socol, Brebu, Văliug sau Buchin, dar și în celelalte localități.

Sunt sigură că şi primarii din acest judeţ, care deşi sunt în mare proporţie membri USL, s-au convins că nu vor primi nici un sprijin din partea colegilor de partid parlamentari.

Parlamentarii USL din Caraş-Severin nu au înţeles un lucru esenţial şi anume că politica se face, înainte de orice, în interesul oamenilor, al celor care te-au trimis în Parlamentul României. Nu voi înceta să lupt pentru a îndeplini dezideratele cărăşenilor şi i-aş sfătui şi pe parlamentarii USL să revină la realitate și să îşi mai întoarcă, din când în când, faţa şi spre oameni și adevăratele probleme ale judeţului nostru.”

 

Valeria Schelean,

Deputat în Parlamentul României

 

Leave a reply