Președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, totodată vicepreședinte al Senatului, a dat pe Facebook vestea cea mare: „Senatul României a votat legea pentru aprobarea OUG care stabilește reguli și criterii pentru finanțǎri de spitale, inclusiv prin împrumuturi luate de stat de la Banca Europeanǎ de Investiții (BEI), aici calificându-se și unitǎțile administrativ teritoriale care nu au reușit sǎ le finanțeze prin programul PNL Anghel Saligny, sau pentru cǎ nu s-au încadrat în alte proiecte cu finanțǎri europene.”

În continuarea postării, Marcel Vela le-a mulțumit și i-a felicitat pe primarul Reșiței, Ioan Popa, și pe președintele CJ, Romeo Dunca, pentru implicarea în realizarea viitorului spital județean nou.

„Felicit primarul Reșiței, Ioan Popa, care a realizat în parteneriat cu CJ un proiect deja matur și pregǎtit pentru a fi implementat, consilierii din Consilul Municipal Reşița, care au votat deja alocarea terenului (deci…se poate), cât și pe Romeo Dunca, cel care a avut curajul sǎ spunǎ cǎ nu mai investește în clǎdiri vechi și Consiliul Județean trebuie sǎ facǎ un spital județean nou în Banatul de Munte (deși unii consilieri județeni spuneau cǎ nu se poate)!”

Veștile bune nu se opresc aici. Liberalul a anunțat că de aceste finanțări pot beneficia și alte spitale municipal și orășenești.

Actualul spital mare din Reșita, Spitalul Județean de Urgență, este vechi de cinci decenii, necesită foarte multe reparații și investiții, schimbarea structurii și, în plus, prezintă pericolul de transmitere de infecții nozocomiale.

Viitorul spital județean va fi construit în zona Triaj, pe o suprafață de 12 hectare. Proiectul este gata de mai bine de un an și prevede subsol, parter, cinci etaje și un heliport. Capacitatea este prevăzută la 500 de paturi. De asemenea, infrastructura va fi una modernă și aparatura promisă, de ultimă generație.

 

Leave a reply