Putem spune liniștiți că, în România, politica rămâne o afacere de gașcă, fără treabă cu principiile, cu doctrina, îngropate de mult în negura ignoranței politicienilor! Nu mă credeți, ia fiți puțin atenți:

În Caraș-Severin se întâmplă un parastas al doctrinelor politice. Trecerile din PNL în PSD continuă, un exod politic care l-ar face invidios chiar și pe Moise, cu traversarea Mării Roșii.

Liberalii din zonă au început să treacă la PSD ca la o tabără de refugiați în căutare de valori social-democrate. Ultimul refugiat e Simion Puiu Paica, consilier local PNL în Caransebeș, care a descoperit, peste noapte, că are valori de stânga. S-a culcat cu pijamaua galbenă și s-a trezit cu ea roșie, fără să se întrebe ce s-a întâmplat în timpul nopții. O fi avut ceva sângerare doctrinară.

În Prahova se face un parastas al moralității. Protagonist: primarul comunei Ciorani, Voicu Marin, trimis în judecată pentru falsificarea documentelor electorale, în favoarea Partidului Naţional Liberal, la alegerile locale din anul 2020.

Acum candidează din partea PSD pentru al şaselea mandat de primar şi pentru Consiliul Local al comunei. Virgil Nanu, președintele PSD Prahova, a confirmat candidatura și nu pare să fie deranjat că Voicu Marin este anchetat penal în mai multe dosare. Ce, doar n-a dat în cap la oameni pe stradă! E anchetat doar pentru „mici” manțogării, chestii banale în politica românească, deci e bun de candidat!

În Vrancea se ține parastasul învățământului: nu mai sunt școli în care să se organizeze alegerile! Primăria Fitionești din județul Vrancea organizează alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie în patru case de prăznuire din satele arondate comunei. În casele de prăznuire se țin pomeni și slujbe religioase pentru persoanele decedate.

Primarul Iordache Cazacu, de la PSD, explică, relaxat, că într-un sat școala trebuie modernizată, dar nu se știe când vor începe lucrările, iar în alt sat una din școli a fost dărâmată, iar în locul ei a fost construită o casă de prăznuire. Cu un învățământ falimentar, alegerile s-au mutat din școli în case praznicale. Urmează cimitirul.

Dumnezeu să ierte și să odihnească politica românească!

Leave a reply