Rumoare mare în ultima ședință a CJ Caraș-Severin în care președintele Romeo Dunca a recunoscut că s-a plâns de consilierii județeni din grupul PSD chiar la… DNA!

Iscoade din CJ Caraș-Severin mi-au șoptit că tensiunea din rândul consilierilor județeni a ajuns la cote paroxistice. Nu că n-ar fi fost tot așa în ultimii ani (că fără circ nu e sare și piper în administrația Carașului), dar am cugetat că acest lucru se poate pune pe seama campaniei electorale. Și n-am greșit deloc!

Angajații instituției spun că au ieșit scântei la ședința în care s-au distribuit către administrațiile locale din județ cei 6% din cotele defalcate de TVA. Scântei ce au aprins focul acuzelor reciproce între cei de la PNL față de cei de la PSD, vâlvătaie ce pare că nu se va stinge în baza coaliției naționale între cele două formațiuni.

Surse din CJ Caraș-Severin spun că președintele Romeo Dunca (și nu numai!) ar fi foarte deranjat de faptul că unele primării din județ, conduse de PNL-iști, ar fi primit sume consistente ca urmare a votului consilierilor PSD. Președintele apreciază că acest lucru urmărește ademenirea primarilor PNL de a părăsi corabia liberală și a candida sub sigla/cu susținerea PSD. În susținerea acestei afirmații, președintele a exemplificat cu mai multe primării (Anina, Berliște, Naidăș, Ezeriș, Zorlențu Mare, Lăpușnicu Mare, Văliug, Măureni), ai căror primari au fost invitați la întâlniri de taină în care reprezentanți ai PSD le-au promis „marea și sarea” (a se citi bugete consistente, inclusiv din TVA) numai să accepte transbordarea în tabăra roșie.

Aceleași surse spun că unii dintre acești primari au făcut public faptul că se încearcă momirea lor spre PSD, dar că, în ruptul capului, nu vor trăda formațiunea care i-a propulsat în actualele funcții în mandatul care se încheie. Așa o fi? Chiar să existe oameni cu coloană vertebrală, cu respect față de opțiunea electoratului de acum patru ani? Timpul o va demonstra, mai ales că trecerea de la o formațiune la alta are o dată limită până la care poate fi făcută. Până una, alta, presa cărășeană afirmă că primari PNL (pare-se 5 la număr) ar fi semnat deja adeziuni de „transfer” la PSD, astfel încât, la finele mandatelor, vor dobândi, oficial, calitatea de membri PSD.

Citește mai mult pe: Timișoara la zi

Leave a reply