Astăzi, 9 aprilie 2021, la Prefectura Caraș-Severin, s-a desfășurat prima întâlnire din cadrul programului organizat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor,  “Caravana de Prevenție și Consiliere” .

Reuniunea a avut drept scop prezentarea celor mai recente prevederi ale legii în ceea ce privește drepturile consumatorilor și l-a avut gazdă pe Prefectul județului, Cristian Gâfu. Totodată, la întâlnire au participat și operatori economici din județul Caraș-Severin care și-au prezentat propria agendă din perioada următoare.

Oficialii au oferit răspunsuri la problemele zonale care puteau îngreuna activitatea din această perioadă, iar discuția a fost una interactivă și constructivă, datorită faptului că s-a reușit atingerea mai multor teme. În încheiere, președintele ANPC, Claudiu Dolot, a subliniat următoarele:” În contextul pandemiei, informarea agenților economici cu privire la regulile la care aceștia trebuie să se alinieze, mai ales în perioada Sărbătorilor Pascale, devine esențială. Din prima zi a mandatului meu am realizat toate cele necesare pentru a aduce mulțumire și pentru a ridica standardul de calitate, în primul rând pentru consumatori. Îmbinarea activității de consiliere și prevenție cu cea de control și supraveghere a pieței este esențială și mă bucur că astăzi facem primul pas în această direcție, chiar aici, în inima Banatului!”

“Caravana de Prevenție și Consiliere” reprezintă cea mai nouă inițiativă a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, iar aceasta  va continua și în zilele următoare, în alte zone ale țării.

 

Leave a reply