După o pauză de trei săptămâni, Liga I de fotbal feminin s-a reluat astăzi cu jocurile etapei a 8-a. Runda părea una uşoară pentru echipa reşiţeană ACS Banat Girls, care primea de această dată vizita codaşei AFC Fair-Play Bucureşti. Fără puncte câştigate în primele şapte etape, gruparea din capitală venea ca outsideră clară în Valea Domanului, iar prima partea a întâlnirii părea să confirme calculul teoretic. Fetele din Banat au condus cu 1-0 prin golul marcat de Adelina Ion în prima repriză şi şi-au majorat avantajul în debutul reprizei secunde, în urma reuşitei semnate de Nicoleta Lazăr din penalty. La 2-0 a intervenit însă relaxarea, iar tânăra şi ambiţioasa formaţie bucureşteană a profitat din plin de greşelile gazdelor. Dubla Valentinei Petre a restabilit egalitatea, iar ultimul minut a transformat meciul într-un coşmar pentru reşiţence. Simina Podgoreanu a înscris cu capul golul victoriei bucureştene. Învingătoare cu 3-2, Asociaţia Fotbal Club Fair-Play ia primele trei puncte din duelul cu fetele din Banat, care sunt nevoite să-şi ia gândul de la play-off. Cel mai supărat a fost la final antrenorul reşiţean Daniel Amariei.

„Eu le-am spus de luni fetelor să se mobilizeze foarte bine, pentru că vom avea un meci foarte greu. Le-am văzut încă de la încălzire că nu au fost 100% montate, nu-mi pot da seama ce s-a întâmplat. Am avut 2-0 la un moment dat, apoi, la o fază penibilă am luat un gol de cascadorii râsului. Când ne aranjam zidul am luat gol. Parcă suntem începători. Am luat şi al doilea gol, dintr-un şut de la 40 de metri, iar în ultima secundă am încasat şi golul de 3-2. La 2-2 am avut destule ocazii, dar nu am reuşit să le fructificăm. Nu ştiu ce au în cap fetele, s-au văzut învingătoare, îşi făceau probleme cine dă gol astăzi, câte goluri dăm… nu pot să-mi explic absolut nimic din ce s-a întâmplat astăzi. Îmi pare rău, încerc să uit această zi penibilă din viaţa mea. Cred că a fost cea mai urâtă zi din cariera mea de antrenor. Mai sunt trei meciuri, după care o să tragem linie. Cu asemenea atitudine, cu plimbări pe teren, nu avem ce să căutăm în Liga I”, a declarat dezamăgit antrenorul Daniel Amariei.

„Un joc dus pînă la extrema tensiunii nervoase. Eu am hotărât acum doi ani ca echipa asta să fie formată doar din jucătoare de pe plan local, amatoare, care să parcurgă un ciclu de patru ani. De aceea, media de vârstă a echipei, poate pare neverosimil, este de 17 ani. În lotul de 24 sunt doar trei jucătoare senioare, restul sunt toate născute în  2003, 2004 şi 2005. Având o îmbunătăţire a jocului de la etapă la etapă, speranţele noastre sunt tot mai mari. Ne-am gândit că putem bate la Reşiţa. La fiecare joc ne gândim să dăm gol, indiferent de adversar, chiar şi dacă jucăm cu Clujul”, a spus la final Ion Bărbăcioru, antrenorul echipei-oaspete.

Liga I de fotbal feminin continuă cu o etapă intermediară în cadrul căreia ACS Banat Girls va evolua în deplasare la Piroş Security Arad. Partida se va disputa miercuri, 11 noiembrie, de la ora 11.00.

foto: ACS Banat Girls

Leave a reply