Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat lista actualizată a ţărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc in Romania. Austria intră din nou pe această listă, alături de Italia. Decizia CNSU vine în contextul în care în Italia – țară cu 30.000 de cazuri de COVID în ultimele 24 de ore – se va interzice circulaţia pe timpul nopţii. Totodată, se închid muzeele, mall-urile (în weekend) şi se introduce învăţământul la distanţă, inclusiv în licee. De asemenea, Austria, care are 5.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, a anunţat o nouă izolare parţială, în vigoare de marți, 3 noiembrie, până la sfârşitul lunii în curs. Iată lista actualizată la începutul acestei săptămâni.

Totodata, se modifică valoarea ratei de incidenţă cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile deschise. Valoarea menţionată a fost coborâtă de la 3 la 1,5/1000 de locuitori.

„CNSU propune ca purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie în toate localităţile din judeţele în care incidenţa depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori, iar în judeţele în care rata de incidenţă este mai mică de 1,5, purtarea măştii să fie obligatorie la nivelul localităţilor unde incidenţa depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori”, se arată în comunicatul de presă.

În urma acestei decizii, masca de protecție devine obligatorie în toate localităţile cărăşene. Potrivit ultimelor raportări, în Caraş-Severin incidența cumulată pe ultimele 14 zile la mia de locuitori este 2,13.

foto: euronews

Leave a reply