Patru decenii în slujba lui Dumnezeu 

În dimineața zilei de duminică , 1 noiembrie 2020 , Biserica „Nașterea Maicii Domnului ” din Comoraste răsuna de mulțumire și apreciere  din  partea enoriașilor pentru cel care i-a păstorit timp de 4 decenii , preotul iconom stavrofor Boru Petru . Acestuia i-a fost încredințată Parohia Comoraste în anul 1980 , parohie pe care o administrează și în prezent cu multă dăruire și dragoste pentru cei care pășesc duminică de duminică în Casa Domnului .
Pentru a comemora cei 40 de ani de activitate așa cum se cuvine, tinerii satuluifamilia părintelui  și familia Radu din Comoraste i-au pregătit părintelui paroh un moment artistic plin de sensibilitate . Întregul program al evenimentului a fost coordonat de ucenicul părintelui , studentul teolog  Zgardea Vlad .
Părintele Boru Petru a reprezentat de-a lungul timpului pentru oamenii locului un părinte  care le-a oferit sfaturi prețioase în momentele dificile și i-a îndemnat  urmeze întotdeauna calea lui Dumnezeu indiferent de cât de greu li s-ar fii părut .
La marele eveniment a fost prezent și actualul primar al comunei Forotic , Sporea Alexandru , un tânăr cu dorința acerbă de a  creștere gradul de frecventare al bisericii în rândul tinerilor .
” În parohia noastră are loc astăzi un eveniment inedit , atât  pentru mine personal , cât și pentru dumneavoastră , pentru familia pe care am păstorit-o timp de 40 de ani . La data de 1 noiembrie 1980 , prin hotărârea Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei și Caransebesului condusă la acea vreme de către regretatul Mitropolit,  Înalt Preasfințitul Părinte Nicolae al Banatului , am fost numit în această funcție . Am aceste emoțîi pentru că , în istoria parohiei Comoraste am fost singurului dintre cei 23 de preoți , care a slujit timp de 40 de ani . […] Știm cu toții că misiunea preotului este aceea de a sluji , de a administra în bune condiții parohia care i-a fost încredințată și de a fi alături de sufletele , de suferințele , de bucuriile enoriașilor . Nu sunt în stare să ii  mulțumesc bunului Dumnezeu pentru că am reușit împreună cu dumneavoastră să realizăm aproape tot ce ne-am propus . Bucurie a fost atunci , bucurie este și astăzi . Surprize au fost atunci , surprize sunt și astăzi . Mă bucur că domnul primar , unul dintre cei mai tineri din țară , este prezent astăzi alături de noi  și  dorește  creeze o strânsă legătură între administrația locală și biserică . Mă bucură faptul că mă văd înconjurat de tineri îmbrăți în straie populare , pe care i-am botezat , cărora le-am cununat părinții și pe care i-am ținut sub aripa mea în cadrul Bisericii . ” -Petru Boru , preot în cadrul Parohiei Comoraste

About admin

Check Also

Prime Web Sites That Write Essays For You

Follow the steps we recommended above, and one of the best essay writing service evaluation …

Lasă un răspuns