Mai multe măsuri restrictive cauzate de COVID-19 intră de astăzi în vigoare în localitățile: Gârnic, Lupac, Văliug, Constantin Daicoviciu, Târnova, Reşiţa, Zorlenţu Mare, Sacu, Bănia, Obreja, Caraşova şi Păltiniş, localități în care rata de incidență a depășit pragul stabilit de 1,5 cazuri la 1000 de locuitori.

Astfel:

Se interzice comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și/sau nealcoolice în unitățile/spațiile special destinate de tipul restaurantelor şi cafenelelor, dispuse în interiorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturi alcoolice și nealcoolice, în intervalul orar 22:00-06:00.

La intrarea în unitățile/spațiile special destinate de tipul restaurantelor şi cafenelelor se va măsura temperatura fiecărei persoane care are acces în acestea.

Se interzice desfășurarea activității cu publicul pentru operatorii economici care efectuează activități de jocuri de noroc, în intervalul orar 22.00-06.00.

Se interzice organizarea de evenimente private, în restaurante, cafenele, saloane de evenimente, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult  50 de persoane, cu respectarea regulilor de distanțare fizică.

Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea, fără participarea persoanelor / pelerinilor din alte localităţi.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin recomandă cetăţenilor judeţului să nu participe la evenimente religioase în afara localităţii de domiciliu, pentru evitarea pericolului generat de infectarea cu COVID – 19.

Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi: proximitatea unităţilor de învăţământ (pe o distanţă de 100 m faţă de unitatea de învăţământ), piețelor agroalimentare, târgurilor, expoziţiilor, târgurilor de produse tradiţionale şi vânzare de alte bunuri, piețelor de vechituri, zonelor de așteptare (stații de autobuz, de autocar, peroane, gări şi autogări şi altele asemenea), alte evenimente publice.

Pentru verificarea modului de implementare a acestei hotărâri precum şi pentru respectarea normelor de protecţie sanitară în scopul prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu alte instituţii cu atribuţii de control (Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Caraş-Severin, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin, Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin, etc), vor continua  acțiunile de patrulare și control în unitățile/spațiile special destinate de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în mijloacele de transport, târguri, piețe, oboare, stații de autobuz, gări, autogări, perimetrul unităților școlare.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin va ridica restricţionarea activităţii unităților/spațiilor special destinate de tipul restaurantelor şi cafenelelor, precum şi operatorilor economici care efectuează activități de jocuri de noroc, în momentul în care la nivelul unei localităţi incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 locuitori.

 

Leave a reply