Home / Banat / Sute de sancțiuni pentru șoferii neatenți

Sute de sancțiuni pentru șoferii neatenți

 

 

Polițiștii rutieri cărășeni au acționat săptămâna trecută pentru creșterea siguranței rutiere și a conștientizării conducătorilor auto cu privire la pericolele la care se expun atunci când folosesc telefoanele mobile sau alte device-uri în timp ce conduc autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, participanții la trafic au fost verificați cu privire la purtarea centurii de siguranță și folosirea dispozitivelor de fixare, omologate, pentru copii.

În urma celor 116 acțiuni organizate, au fost verificate peste 1.100 de vehicule, pentru abaterile constatate fiind aplicate 777 de sancțiuni contravenționale.

Dintre acestea  151 au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță, 25 pentru utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii unui autovehicul  și 11 pentru efectuarea de activități de natură de a distrage atenția la volan.

Acțiunile s-au înscris în calendarul de operațiuni Roadpol pentru anul 2020,  desfășurate în mod simultan la nivel european, acestea intitulându-se ”Focus on the road” – ”Concentrează-te la drum!”.

About Daniela Tudor

Check Also

Un autoturism a fost cuprins de flăcări pe autostrada A1

In jurul orei 10:30, autoritățile din Timișoara au fost solicitate să intervină  pentru stingerea unui …

Lasă un răspuns