Home / Banat / Fotbalistele tricolore s-au revanşat după înfrângerea din Belgia! Romania – Croaţia 4-1, cu gol marcat de Laura Rus!

Fotbalistele tricolore s-au revanşat după înfrângerea din Belgia! Romania – Croaţia 4-1, cu gol marcat de Laura Rus!

Învinse săptămâna trecută în Belgia, fotbalistele tricolore şi-au refăcut astăzi moralul cu un spectaculos succes contra Croaţiei. Partida din grupa H a preliminariilor Campionatului European s-a disputat  la Centrul Naţional Mogoşoaia şi a fost câştigată cu 4-1 de echipa României.  Scorul a fost deschis de Croaţia prin Rudelic, în minutul 9, dar replica tricolorelor a fost promptă: până la pauză, România a punctat de trei ori, prin Landeka (autogol) în minutul 16, Bâtea, în minutul 39, şi Herczeg, în minutul 45+3. În partea a doua a jocului, cărăşeanca Laura Rus a închis tabela cu golul marcat în minutul 67. Chiar dacă şansele de calificare ale României la European sunt destul de mici, Lala speră până la capăt.

„Această victorie ne dă încredere şi ne face să sperăm că încă ne putem califica. Chiar am vorbit cu o colegă pe bancă, i-am spus că nu-mi vine să cred ce joc bun am făcut, ne-au ieşit pasele, ne-a ieşit exact ceea ce domnul Mirel Albon ne-a cerut. Sunt foarte fericită pentru cele trei puncte. Mereu am spus că îmi doresc o calificare cu Naţionala României. Sper ca pe viitor, până nu mă voi retrage, să-mi îndeplinesc acest vis”, a declarat bocşeanca Laura Rus, una dintre cele mai experimentate jucătoare din lotul ţării noastre. Laura a marcat şi golul de onoare al României în partida disputată săptămâna trecută în Belgia – joc pierdut de românce cu un usturător 1-6.

Într-o altă partidă disputată astăzi în grupa H, Elveţia a învins Belgia cu scorul de 2-1. În grupă conduce acum Elveţia, cu 16 puncte, urmată de Belgia, 15, şi România, care are 6 puncte şi un meci mai puţin.  Până la finalul preliminariilor, România va mai juca la ultima clasată, Lituania, apoi acasă cu liderul Elveţia şi din nou în deplasare, la Croaţia.

foto: frf.ro

About Vali Hora

Jurnalist cunoscut extrem de activ în viața sportivă a comunității

Check Also

Scapă situaţia de sub control? Pandemia a mai înregistrat azi un nedorit record: peste 6400 de cazuri noi

6481 de cazuri noi de coronavirus au fost luate în evidenţă în ultimele 24 de …

Lasă un răspuns