Home / Banat / Jurnal de pandemie lansat în natură

Jurnal de pandemie lansat în natură

Deasupra de Reșița, ieri nu a cântat cinteza, ci a fost lansată într-un decor natural de excepție, cea mai nouă carte a jurnalistului Victor Nafiru. Apărut sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, volumul, intitulat ”Jurnal de pandemie”, cuprinde o serie de editoriale scrise de Victor Nafiru în ultima perioadă, cea influențată de măsurile restrictive impuse de apariția noului coronavirus.

”Sunt un produs al pandemiei, fiind unul dintre puținii ziariști din Banat infectați cu acest virus. Am avut inspirația ca din prima zi a declanșării stării de urgență să încep să scriu editoriale pe tema asta și am continuat până am ajuns la un volum complet. Cititorii pot fi conectați la o cronică a timpului nostru, adică la lucrurile care s-au întâmplat într-o perioadă urâtă nu doar pentru țară, ci și pentru Banatul de Munte. Deci cititorii pot afla multe despre boală, dar și despre politicienii care au contribuit într-un fel sau altul la crearea acestei stări de întrajutorare a noastră”- a explicat autorul.

Criticul Gheorghe Jurma a menționat că deși este o culegere de editoriale, cartea poate fi citită și ca un roman care îl are în rol principal pe Marcel Vela:

”Sigur, personajul principal este Marcel Vela, ministrul nostru din Caransebeș, dar nu scapă penei gazetărești nici alți politicieni ai zonei și ai Caransebeșului cu precădere. Accentul este puțin pamfletar pe guvernarea actuală și cu atenționări pentru alte guvernări, ca acestea să fie mai precaute cu promisiunile și mai atente la realizări”.

Reuniunea literară a adunat pe lângă scriitori, critici, prieteni și rude, și o mulțime de oameni politici și din structurile administrative ale județului și municipiului Reșița- pe care n-o întâlnești prea des la astfel de evenimente( cu excepția poate a doamnei doctor Felicia Qvint).

Lansarea a fost urmată de o sesiune de autografe, mulți participanți achiziționând și câte 2 volume (poate și pentru că acesta costa 25 de lei, iar mulți în loc de rest, au preferat încă un volum-pe care să-l ofere cadou probabil).

Seara s-a încheiat cu gulaș și coaste de berbecuț la cuptor și cu un scurt moment folcloric în interpretarea solistului Petrică Moise.

 

About Daniela Tudor

Check Also

ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021– str. Poștei, Oltului, Uzinei (parțial)   În vederea eliminării …

Lasă un răspuns