Arhivă

Progresul contra Progresul! Echipa din Ezeriş va debuta în Liga a III-a pe terenul formaţiei Progresul Pecica

Cele 100 de echipe care vor evolua în noul sezon al Ligii a III-a şi-au aflat ieri programul pentru sezonul regulat. Casa Fotbalului a găzduit tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în care se vor disputa jocurile în seriile Ligii a III-a. Anterior acestei extrageri, Comitetul Executiv validase deja noul format, cu 100 de echipe participante împărțite în 10 serii egale. Nou-promovata Progresul Ezeriş va evolua în seria cu numărul 8, iar sorţii au decis ca Progresul să se bată cu Progresul în prima etapă! Formaţia din Ezeriş, singura reprezentantă a Caraş-Severinului în acest eşalon, va debuta în deplasare, pe terenul formaţiei Progresul Pecica. Nu avem o misiune uşoară, admite Cristian Şodâncă, preşedintele grupării cărăşene:

“Aşa cum ne aşteptam, sorţii au fost cam duri cu noi. Am nimerit în serie cu Timişul şi Aradul, ambele judeţe vecine, care sunt foarte puternice din punct de vedere fotbalistic. În prima etapă, o să ne deplasăm la cealaltă echipă cu numele Progresul din serie, este vorba despre Progresul Pecica. Este o serie grea, dar în acelaşi timp trebuie să fim bucuroşi că împotriva acestor echipe din zona noastră putem juca un fotbal de calitate. Faptul că jucăm în deplasare în prima etapă este o consecinţă a cererii pe care noi am înaintat-o Federaţiei Române de Fotbal. Am solicitat acest lucru, pentru a putea a ne putea pune la punct cu stadionul de la Caransebeş, care are nevoie de mentenanţă, după ce a fost lăsat peste vară într-o pauză puţin cam lungă. Trebuie să organizăm bine jocul de acasă, şi am considerat că este mai bine aşa, chiar dacă în mod normal echipele nou-promovate încep pe teren propriu. Prima etapă în Liga a III-a este programată în weekendul 11-12 septembrie, când ne vom deplasa la Pecica. Noi am reluat pregătirile, am făcut şi un joc amical cu CSM Reşiţa, care a fost util, cred eu, ambelor echipe. Băieţii sunt nerăbdători să joace, unii dintre ei vor evolua pentru prima oară la acest nivel. Atmosfera este bună, putem spune că suntem liniştiţi, deoarece avem sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Ezeriş pentru a duce la bun sfârşit sezonul. Facem şi un apel la firmele care doresc să vină alături de noi, orice ajutor este binevenit. Despre protocolul medical, aş putea spune că suntem deja obişnuiţi, ştim cum trebuie să procedăm, iar despre prima adversară nu cunoaştem multe lucruri. Ştim doar că au promovat anul trecut. Cu siguranţă ne vom interesa, şi vom merge acolo cu gândul să câştigăm, aşa cum vom face la fiecare meci, oriunde vom juca”, a declarat Cristian Şodâncă.

Programul complet al formaţiei din Ezeriş este următorul:

Etapa  1.  ACS Progresul Pecica – ACS Progresul Ezeriş

Etapa 2.  ACS Progresul Ezeriș – CSC Dumbrăvița

Etapa 3.  CSC Ghiroda și Giarmata Vii – ACS Progresul Ezeriș

Etapa 4.  ACS Progresul Ezeriș – CS Crișul Chișineu Criș

Etapa 5.  ACS Fortuna Becicherecu Mic – ACS Progresul Ezeriș

Etapa 6.  ACS Poli Timișoara  – ACS Progresul Ezeriș

Etapa 7.  ACS Progresul Ezeriș – CS Gloria Lunca-Teuz Cermei

Etapa 8.  CS Avântul Periam – ACS Progresul Ezeriș

Etapa a 9-a. ACS Progresul Ezeriș – CS Șoimii Lipova

La finele sezonului regulat, primele două clasate din fiecare serie vor disputa un baraj în dublă manşă cu ocupantele locurilor 1 şi 2 din altă serie. Învingătoarele acestor jocuri se vor duela între ele, tur-retur, iar cele 5 câştigătoare vor obţine dreptul de a evolua în sezonul 2021-2022 al Ligii a II-a. Conform noului sistem, retrogradează ultimele două clasate din fiecare serie, împreună cu echipa de pe locul 8 cu cea mai slabă linie de clasament.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts