Home / Banat / Scoase din sală, luptele se mută pe plajă! Speranţele luptelor româneşti se vor măsura… în aptitudini, la Costineşti

Scoase din sală, luptele se mută pe plajă! Speranţele luptelor româneşti se vor măsura… în aptitudini, la Costineşti

Pentru că pandemia nu dă voie luptătorilor să-şi măsoare forţele pe saltea, Federaţia de specialitate a găsit alte soluţii ca să  menţină treaz interesul celor mai tineri practicanţi ai acestui sport. Pentru ei vor fi organizate, în premieră, campionate naţionale individuale pe aptitudini specifice. Practic, este vorba  despre disputarea finalelor naţionale la categoriile Under 15 (13-15 ani), juniori 4 (12-13 ani) şi juniori mici (9-11 ani) sub forma unor întreceri pe un traseu aplicativ, care include deplasări târâș, rostogoliri, trecerea greutății peste ladă, sărituri pe ladă, transportul unui manechin în brațe, tracțiuni la frânghie și alergări. Lungimea totală a traseului este de 75 de metri. Într-o formă asemănătoare vor avea loc şi finalele Campionatelor Naţionale de Lupte pe Plajă pentru U15 şi juniori 4. Aici, confruntarea va consta într-o singură probă, şi anume, clasica luptă a marinarilor la trasul frânghiei. Întrecerile se vor desfăşura la Costineşti, pe plaja Obelisc, între 7 şi 12 septembrie. La aceste concursuri vor fi prezenţi şi tineri luptători reşiţeni. Înaintea startului competiţiei, Federaţia a organizat şi simulări ale probelor de concurs:

Până la revenirea pe saltea, asemenea întreceri sunt benefice, apreciază antrenorul emerit Adrian Dacica.

„Ţinând cont că nu ne este permis contactul direct, este o idee foarte bună, întrucât această competiţie îi stimulează pe sportivi, iar noi, antrenorii, vedem cum stau din punctul de vedere al calităţilor fizice. Stimulând concurenţa dintre ei, noi sperăm să-i motivăm, astfel încât aceşti sportivi să-şi continue pregătirea şi să ne ofere cât mai multe satisfacţii. Încercăm să-i ţinem în priză, ca să spun aşa, în aceste vremuri grele”, a declarat profesorul Adrian Dacica.

Reputatul tehnician reşiţean este şi antrenor coordonator al lotului naţional de lupte cadeţi, care se află în aceste zile în cantonament pe Litoral, sub coordonarea antrenorului Florin Dinţă. Iniţial, pregătirea de la mare fusese programată în intervalul 20-31 august, dar Federaţia a prelungit cantonamentul cu încă o săptămână, pentru ca tinerii luptători să participe şi la competiţiile amintite anterior.

„Colegul meu Florin Dinţă se află pe Litoral cu aceşti juniori mici, sportivi cu vârste între 12 şi 16 ani. În pregătire se mai află cu ei şi câţiva luptători reşiţeni. Cu toţii vor participa la acele concursuri de aptitudini specifice, desfăşurate fără contact direct”, a precizat Adrian Dacica. După competiţiile de la Costineşti, cei mai buni cadeţi ai României vor continua pregătirea în Centrul Naţional de la Reşiţa.

About Vali Hora

Jurnalist cunoscut extrem de activ în viața sportivă a comunității

Check Also

ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021– str. Poștei, Oltului, Uzinei (parțial)   În vederea eliminării …

Lasă un răspuns