Home / Banat / O primăvară frumoasă tuturor!

O primăvară frumoasă tuturor!

Profitând că la petrecere a fost invitat Prefectul, cazul drumului de 11 km în 30 minute parte din DJ573A Greoni – Iam a intrat dezbatere. Răchia, bucatele și jocul …la înălțimea bănățenilor!

Primarul Gheorghe Moață este organizatorul festivităților de 8 Martie. O face în fiecare an, acum pentru a 8-a oară: „Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Vă doresc un 8 Martie cât mai frumos!”.

Sat cu mare vechime, Vraniul apare menţionat pentru prima dată într-un document din 1402, în care este menţionat proprietarul localității, nobilul Mihai de Vrani, guvernator al cetăţii Sebeş. Biserica a fost construită în 1800. În perioada interbelică era o comună mare, aparţînătoare de Răcăşdia, cu aproape 1.700 de locuitori, români ortodocşi.La recensământul din 2002, localitatea Vrani avea 894 locuitori, dintre care 711 români, 169 romi, 8 germani, 3 maghiari, 2 sârbi şi un croat. Localitatea se află la frontieră cu Serbia, în extremitatea de sud-vest a județului,la o distanță de 20km de orașul Oravița.

8 Martie la Vrani!

 

About Ragnar Uve

Check Also

Anunți Primăria Reșița privind plata taxei anuale a locurilor de parcare domiciliu/reşedinţă

                                                             ROMANIA                                                                                                                                    JUDETUL CARAS-SEVERIN                                                           MUNICIPIUL   RESITA            DIRECTIA …

Lasă un răspuns