În data de 1 martie deputata Luminița Jivan primește ca mărțișor sarcina de a organiza alegeri pentru funcția de președinte PSD CS. La această dată deputata ocupă funcția de președinte interimar al organizației județene. Este vorba despre un rest de mandat de președinte județean PSD deci este vorba de o Conferință Extraordinară din care fac parte membrii comitetului executiv județean, membrii diferitelor comisii, parlamentari, primari, viceprimari și consilieri județeni.

Tocmai am explicat un lucru foarte important pentru foarte multe persoane care își făceau planuri sau nu…… Odată cu abandonarea mandatului de președinte PSD CS de către Ion Mocioalcă, pentru completarea restului de mandat, se va alege un președinte printr-o Conferințe Extraordinară !

Adică printr-o Conferință Extraordinară și nu printr-o Conferință Ordinară! Conferința Ordinară nu este constituită operativ din membrii prezentați mai sus, ci se constituie din delegați ai organizațiilor locale, numărul delegațiilor variind funcție de rezultatele obținute, o dată la 4 ani.

În acest sens, Reșița, Caransebeșul, Oțelul Roșu, Oravița, Moldova Nouă vor fi reprezentate de același număr de voturi ca și Târnova, Bozovici sau Marga. Eventualele manevre cu alegerea unor delegați obedienți „mai experimentaților” din PSD dispar. Este greu de prevăzut ca azi, când acest județ are accesate cele mai multe finanțări, aproape exclusiv prin meritul deputatei s-ar putea încerca o contra candidatura de succes.

Așteptăm cu interes să comentăm concurență ”doamnei președinte interimar” care are termen de depunere a dosarului de candidatura cu doar o săptămâna înaintea importantului eveniment!

Leave a reply