Prima Pagina / Banat / Succes ”răsunător” pentru actorii teatrului reșițean la „Primăvara Culturală la Pucioasa”

Succes ”răsunător” pentru actorii teatrului reșițean la „Primăvara Culturală la Pucioasa”

Teatrul de Vest Reşiţa a participat, marţi, 24 aprilie, la evenimentul „Primăvara Culturală la Pucioasa”, organizat de Primăria oraşului şi Centrul Cultural European Pucioasa. Trupa reşiţeană a prezentat, la matineu, musicalul pentru copii şi adolescenţi, „Emil şi detectivii”, de Erich Kästner, un spectacol de Baczó Tünde, iar seara, a prezentat comedia „39 de trepte”, de Alfred Hitchcock & Patrick Barlow, în regia lui Johannes Lang.

„Primăvara Culturală la Pucioasa” se află la prima ediţie, deoarece şi Centrul Cultural  European de la Pucioasa este o instituţie de cultură tânără, înfiinţată acum un an, prin eforturile proprii ale Consiliului Local şi ale Primăriei”, ne-a declarat directorul Centrului, regizorul Dan Ţopa. Această primă ediţie, deschisă, marţi 24 aprilie, cu spectacolele Teatrului de Vest Reşiţa, se desfăşoara până în data de 28 aprilie şi cuprinde spectacole de teatru, spectacole de balet, canto, dansuri populare, miniconcerte, expoziţii de artă plastică.

Spectacolele reşiţenilor s-au bucurat de succes, actorii fiind chemaţi de mai multe ori la rampă în aplauzele publicului pucioşean.

Principalul organizator al evenimentului, regizorul Dan Ţopa, s-a declarat încântat de prestaţia actorilor reşiţeni, considerând că s-au pus bazele unei colaborări de mai lungă durată între Băile Pucioasa şi Reşiţa.

„Am fost surprins şi încântat, trebuie să recunosc, în special de musicalul pentru copii, „Emil şi detectivii”. E un spectacol original, care m-a încântat atât prin concepţia regizorală şi scenografie, prin jocul actorilor, a copiilor şa a adulţilor, prin dans şi muzică, prin scenografie, cât şi prin prospeţime, prin suflul de energie pe care mi l-a transmis. Dar, şi al doilea spectacol, comedia „39 de trepte” , a avut succes la public. La final, am primit felicitări de la spectatori, am primit chiar şi mai multe mesaje prin care cunoştinţe sau oficiali din localitate mi-au mulţumit fiindcă au asistat la un spectacol care le-a creat o stare de bună dispoziţie, o parodie de un umor incontestabil. Felicit trupa reşiţeană şi pe directorul acesteia, Florin Ionescu, pentru prezenţa la sărbătoarea noastră culturală şi sper că vom mai colabora”, a spus regizorul Dan Ţopa, directorul Centrului Cultrual European din Pucioasa.

About editor editor

Lasă un răspuns