Home / Banat / ISU Caraş-Severin recrutează candidaţi interesaţi să intre în rândurile pompierilor militari

ISU Caraş-Severin recrutează candidaţi interesaţi să intre în rândurile pompierilor militari

În perioada următoare, va avea loc activitatea de recrutare a persoanelor interesate de admiterea în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne care pregătesc personal pentru unitățile Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

În instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, care școlarizează elevi/studenţi în specialitatea “pompieri și protecţie civilă“ au fost scoase la concurs 327 de locuri, dintre care la:

Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”–Bucureşti – 37 locuri ofițeri/bărbați, cu o durată de studiu de 4 ani:

Şcoala de Subofițeri de Pompieri şi Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti, județul Prahova -290 locuri bărbați, cu o durată de studiu de 1 an, repartizate după cum urmează:

  • subofiţer de pompieri şi protecţie civilă – 265 de locuri;
  • maistru militar auto – 25 locuri.

Dintre acestea, candidaţilor de etnie romă le sunt alocate două locuri la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti şi un loc la Facultatea de Pompieri.

Suplimentar față de locurile scoase la concurs, candidaților din Republica Moldova le sunt alocate 10 locuri la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti și 2 locuri la Facultatea de Pompieri, iar celor de cetățenie palestiniană le sunt alocate 10 locuri la instituția de învățământ superior.

Totodată, pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență au fost scoase la concurs zece locuri la Facultatea de Științe Juridice și Administrative, din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Numărul de locuri aprobate în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale, care școlarizează personal pentru nevoile unităților Ministerului Afacerilor Interne este de 74 locuri (ofiţeri) și 79 locuri (maiștri militari), cu diferite specializări.

Activitatea de recrutare pentru persoanele cu domiciliul sau reședința în județul Caraș-Severin se realizează la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”SEMENIC”  al judeţului Caraș-Severin.

Cererile de înscriere/participare la sesiunea de admitere 2018 se depun de candidaţi pentru locurile MAI la unităţile de recrutare până la următoarele date limită:

  1. a) 25 mai 2018 – pentru instituţiile de învăţământ superior (ale MAI, MApN );
  2. b) 15 iunie 2018 – pentru şcolile postliceale ale MAI.

Formularele necesare înscrierii la concursul de admitere vor fi puse la dispoziţia solicitanţilor de către Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin.                         

Candidaţii pot opta pentru una sau mai multe instituţii de învăţământ universitar sau şcoli postliceale, în măsura în care graficele/calendarele concursurilor de admitere realizate de către instituţiile organizatoare permit participarea la probele de concurs, caz în care se constituie dosare distincte corespondente numărului de opţiuni.

Informaţii detaliate privind condiţiile, criteriile specifice de recrutare, componenţa dosarului de recrutare, înscrierea, etapele şi probele de concurs se pot obţine de pe site-ul www.isusemenic.ro, de la structura de resurse umane din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Semenic” al judeţului Caraş-Severin, la nr. de tel. 0255211213 și 0255211214 şi de pe site-urile www.igsu.ro, www.academiadepolitie.ro, www.scoaladepompieri.ro.

About editor editor

Check Also

La Anina Aquacaraș oprește apa

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA În data de -13.01.2022–str. Celnic Nord, Cerna, Cheile Gârliștei …

Lasă un răspuns