Prima Pagina / Banat / Cetăţean român arestat preventiv pentru contrabandă cu ţigări

Cetăţean român arestat preventiv pentru contrabandă cu ţigări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche – judeţul Caraş-Severin au descoperit într-un autoturism condus de un cetățean român, ascunse în locuri special amenajate, peste 2.400 de pachete cu ţigări de proveninţă Serbia.

Bărbatul, cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru infracţiunea de contrabandă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

În data de 31.03.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche – I.T.P.F. Timişoara au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii traficului ilicit cu produse accizabile în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră au oprit în trafic, pe comunicaţia DN57, la ieşire din localitatea Moldova Nouă, județul Caraș-Severin, un autoturism marca Citroen, înmatriculat în România, condus de cetățeanul român T.B. în vârstă de 47 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava, despre care existau date că transportă ţigări netimbrate.

Bărbatul împreună cu autoturismul a fost dus la sediul Sectorului PF pentru verificări amănunţite, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse în locuri special amenajate în barele de protecție și în podea autoturismului, 2.413 pachete cu ţigări netimbrate, mărcile Ashima și Marble, în valoare de aproximativ 36.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de aproximativ 3.000 euro a fost indisponibilizat la sediul Sectorului de Frontieră.

Polițiștii de frontieră i-au întocmit bărbatului dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar procurorul de caz l-a prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, care a admis arestarea acestuia pentru 30 de zile.

About cristian.frant

Lasă un răspuns