Reșița a fost vizitată de un oaspete de seamă în ultima zi a lunii care s-a încheiat. Excelența Sa Paul Brummell, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlande de Nord în România a fost primit de primarul Ioan Popa care i-a prezentat diplomatului reperele economice, industriale și culturale ale orașului.
”Excelența Sa a fost plăcut impresionat de prezentarea istoriei UCM Reșița și de discuțiile purtate cu dl. director Cosmin Ursoniu, de opera de artă a maestrului Lucaci, fântâna cinetică din Centrul Civic, de muzica maestrului Sabin Păutza, dar și de Muzeul Locomotivelor cu Abur, arătându-se fericit că a putut cunoaște atâtea lucruri frumoase despre orașul nostru”, spune primarul Popa.
De asemenea, în cadrul discuțiilor bilaterale, i-au fost prezentnate ambasadorului britanic oportunitățile de investiții și parcul industrial al Reșiței, arătându-i-se totodată disponibilitatea municipalității de a sprijinii eventualii investitori britanici, și nu numai, de a dezvolta parteneriate și afaceri în Reșița, mai afirmă edilul.
Aflat în prima sa vizită oficială în municipiu, ambasadorul Paul Brummell a afirmat că prezența sa la Reșița a avut două componente principale, una legată de afaceri, bussines, de schimburi comerciale şi investiţii, altă componentă fiind educaţia, cooperarea între Marea Britanie şi Reşiţa privind educaţia.
„Bineînţeles că deciziile de a face afaceri în România revin firmelor. Rolul ambasadei este să ajute firmele britanice să cunoască cât mai multe despre oportunităţile de afaceri din România, de aceea am deschis, anul trecut, o filială a Camerei de Comerţ Britanico-Române, la Timişoara, pentru a explora oportunităţi pentru investiţii şi schimburi comerciale în regiunea Banat”, a precizat Excelența Sa Paul Brummell.

Leave a reply