Prima Pagina / BOCŞA / Braconaj chiar în complexul de vânătoare a lui Țiriac, de la Ersig

Braconaj chiar în complexul de vânătoare a lui Țiriac, de la Ersig

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Caraș-Severin au fost sesizați cu privire la faptul că în apropierea complexului privat de vânătoare din Ersig de pe raza localității Vermeș, doi bărbați din Caraș-Severin transportau fiecare în spate câte o raniță care conținea bucăți de carne.
Polițiștii au început verificările în zona în care au fost identificate persoanele și au fost găsite abandonate două arme de vânătoare, un autoturism de teren neînmatriculat și pielea mistrețului jupuit. Obiectele au fost ridicate de polițiști în vederea confiscării, dar și întreaga cantitate de carne.
”Polițiștii au stabilit faptul că un număr de 4 persoane au intrat în complexul de vânătoare Ersig prin escaladarea gardului, cu intenția de a împușca porci mistreți, fapt care s-a și întâmplat, împușcând ilegal un exemplar de mistreț, iar după ce l-au jupuit și tranșat au încărcat carnea rezultată în cele două ranițe identificate asupra lor”, a precizat IPJ Caraș-Severin.
Se continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: furt calificat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uzul de armă fără drept, uciderea animalelor cu intenție fără drept, ștergerea sau modificarea marcajelor de pe armele letale și braconaj.
Cei 4 suspecți au fost reținuți și apoi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, fiind dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale față de aceștia, precum și măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

About editor editor

Lasă un răspuns