Patru cetățeni irakieni şi o călăuză siriană, depistaţi de poliţiştii de frontieră timişeni

Patru cetățeni irakieni şi o călăuză siriană, depistaţi de poliţiştii de frontieră timişeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița au depistat patru cetăţeni din Irak, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi care intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul unei călăuze siriene.

Cei patru străini se aflau într-o mașină marca Ford pe care polițiștii au oprit-o în localitatea de frontieră Semlacu Mare ca urmare a unei acțiuni pe linia combaterii migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere.

Fiind duși la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița pentru cercetări, s-a constatat că bărbații din autoturism erau cetățeni din Irak cu vârste cuprinse între 24 şi 30 de ani, iar şoferul autoturismului cetăţean sirian, în vârstă de 42 de ani, care a prezentat un permis de ședere românesc.

Bărbații au solicitat azil în România şi au fost predați Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, iar pentru cetățeanul sirian a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Cercetările s-au desfășurat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, anunță polițiștii de frontieră.

 

 

 

 

 

 

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )