Home / Banat / Euro a depășit pragul de 4,66 lei, ajungând la un nou maxim istoric

Euro a depășit pragul de 4,66 lei, ajungând la un nou maxim istoric

Cotația oficială afișată vineri, la ora 13.00, de Banca Națională a României (BNR) este de 4,6614 lei/euro, nivel maxim istoric și plasat în premieră peste pragul de 4,66 lei pentru un euro.

Pragul de 4,66 lei/euro mai fusese depășit doar temporar, în ședințele interbancare anterioare, dar până acum nu a fost consemnat ca o cotație oficială.

Vineri, când ședința de tranzacționare debutase la cotații mai mici, euro a trecut pragul de 4,66 lei în jurul orei 10.50, după care s-a stabilizat pe noul palier, la ora 13.00 (când BNR consemnează cotația oficială) fiind de 4,6614 lei.

Deprecierea din ultimele zile a leului față de euro vine pe fondul turbulențelor politice, dar și în contextul în care balanța comercială și cea de plăți înregistrează deficite tot mai mari.

About cristian.frant

Check Also

Anunți Primăria Reșița privind plata taxei anuale a locurilor de parcare domiciliu/reşedinţă

                                                             ROMANIA                                                                                                                                    JUDETUL CARAS-SEVERIN                                                           MUNICIPIUL   RESITA            DIRECTIA …

Lasă un răspuns