Poliţia Română anunţă că 15 drumuri judeţene din judeţele Caraş-Severin, Iaşi, Vaslui şi Tulcea. Circulaţia pentru maşinile cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este restricţionată în Tulcea şi în Constanţa, pe Ostrov-Murfatlar şi Cernavodă-Murfatlar.

„În judeţul Prahova, DC 134 Cota 1400 Sinaia este închis din pricina zăpezii abundente. În judeţul Vaslui, sunt închise DC 16 Arsura – Mihail Kogălniceanu şi DC 4 Rebricea –Draxeni. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile au rămas nealimentate cu energie electrică mai multe localităţi din următoarele judeţe: Judeţul Constanţa – 4 localităţi; Judeţul Hunedoara – 19 localităţi; Judeţul Tulcea – 48 localităţi. Circulaţia feroviară a fost reluată pe un fir, pe Magistrala 300, între staţiile de cale ferată. Comarnic şi Valea Largă, se circulă în cascadă. I.R. nr. 8655 Constanţa –Tulcea este blocat, din cauza viscolului, pe linia de cale ferată 804 între staţiile Cataloi şi Tulcea”, transmite IGPR.

Din cauza vântului, sunt suspendate manevrele în portul Mangalia din judeţul Constanţa.

În perioada 17-19 ianuarie, 7.928 de polițiști din judeţele vizate de atenționările meteorologice au acţionat zilnic, cu 4.123 de autospeciale, pentru prevenirea evenimentelor generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase, potrivit IGPR.

„Pe parcursul avertizărilor, polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale administratorilor de drumuri, iar conducătorilor auto le-au fost aplicate 643 de sancțiuni, dintre care 6 pentru lipsa anvelopelor de iarnă şi 637 pentru alte abateri la regimul circulației rutiere”, transmit poliţiştii.

Leave a reply