Arhivă

Manifest civic

La 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, Timișoara Civică inițiază o campanie de comunicare pentru coagularea unui mesaj unificator care să ajungă la toți oamenii și care să mobilizeze spiritele înspre o schimbare reală a societății românești, pentru a nu mai face jocul puterii politice.

”Privind cu dispreț protestele și nesocotind promisiunile pentru care au fost votați, politicienii puterii au pus în scenă noi modificări legislative care afectează funcționarea statului de drept, activitatea anticorupție, mediul antreprenorial și bunăstarea românilor”, transmite Timișoara Civică.

Prin acest manifest Timișoare Civică cheamă românii să se alăture mesajului unificator, să își asume democrația și schimbarea mult dorită și să le demonstreze politicienilor corupți că societatea civilă e mult mai puternică.

Campania Timișoara Civică va fi construită în jurul a trei idei: ” 1. Ne-am săturat de aleșii incompetenți, care își fac legi doar pentru ei și clientela lor politică, ignorând interesul public. Ne-am săturat de condițiile precare din spitale, de sistemul de învățământ veșnic nereformat, de lipsa infrastructurii și a condițiilor decente de trai. Ne-am săturat să plece milioane de oameni în putere în străinătate, iar aici să rămână în funcții cheie doar șmecherașii. Ne-am săturat de șmecherași! Și ne-am săturat să-i vedem ocupând cele mai înalte poziții în Statul Român, dându-și legi pentru a scăpa de pușcărie.

  1. Vrem să vedem oameni capabili în funcțiile de conducere, oameni care pun binele public în fața intereselor personale. Avem nevoie de forțe politice noi, atât de stânga, cât și de dreapta, care să se concentreze pe măsuri reale, nu pe jocuri de clică și pe lupta pentru putere. Sănătatea, educația, inegalitățile sociale, emigrația, acestea ar trebui să fie lucrurile pe care cei de la putere ar trebui să le aibă în vedere, nu propriile interese. Să-i votăm de acum pe cei care se preocupă real de aceste problemele și să-i mustrăm pe cei care nu o fac. Nu trebuie să ne mai lăsăm mințiți!
  2. A venit momentul să ne asumăm noi înșine rolul de cetățeni activi. Democrația nu este un dat inalienabil. Democrația trebuie apărată în fiecare zi. Și ține de noi să o facem asumat. Ține de noi să devenim mai atenți cu ceilalți și cu spațiul public. Ține de noi să votăm atunci când sunt alegeri, să urmărim evoluția celor pe care i-am ales, să intervenim atunci când există abateri și să ieșim în stradă atunci când abuzurile puterii sunt peste măsură. Ianuarie 2018 va veni cu un nou val de proteste împotriva măsurilor absurde luate de majoritatea parlamentară. Ține de noi, de fiecare dintre noi, să apărăm valorile în care credem și să ieșim în stradă atunci când acestea sunt călcate în picioare”, mai transmite Timișoara Civică în manifest.

 

 

 

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts