Ieri dimineață a avut loc un accident rutier pe raza localității Păltiniș soldat cu rănirea gravă a conducătorului auto. Pentru reducerea riscului de victimizare din accidente de circulație, în condiții de ceață sau carosabil umed, polițiștii recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, cu viteză adaptată în permanență tuturor particularităților meteo, de drum și de trafic.

 

Ieri dimineață, în jurul orei 06.15, un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Obreja, a condus un autoturism dinspre Reșița spre Caransebeș în condiții de ceață, carosabilul fiind umed. Pe raza localității Păltiniș, într-o curbă la stânga, bărbatul a pierdut controlul autoturismului și a părăsit carosabilul intrând în coliziune cu stâlp de susținere a rețelei electrice, după care s-a răsturnat.

 

În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a acestuia, fiind transportat la spitalul din Caransebeș pentru îngrijiri medicale.

 

A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Ceaţa reprezintă un factor perturbator pentru circulaţia autovehiculelor, din cauza vizibilităţii scăzute. Ea este asociată şi cu posibilitatea întâlnirii unor porţiuni umede, care determină scăderea aderenţei pneurilor la suprafaţa părţii carosabile.

În aceste condiţii, reducerea vitezei de deplasare şi folosirea luminilor de întâlnire sunt menite să prevină producerea evenimentelor rutiere nedorite. Cei de la volan trebuie să-şi asigure o bună vizibilitate, fiind necesar ca ştergătoarele de parbriz şi instalaţia de climatizare să fie în stare perfectă de funcţionare.

Atunci când autovehiculul este imobilizat, pe timp de ceaţă, din cauza unei defecţiuni, accident sau din orice altă cauză, prezenţa acestuia trebuie semnalizată atât prin lanternele de poziţie şi cele de avarie cât şi prin folosirea triunghiurilor reflectorizante.

Pentru a nu produce blocaje în trafic, recomandăm conducătorilor auto:

– să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier;

– să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public;

– să nu circule la culoarea roşie a semaforului electric;

– să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autovehiculul care îl precedă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte brusc;

– să nu claxoneze inutil;

– să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

 

Leave a reply