Cel mai cunoscut safir din lume împodobește un inel din familia regală britanică. Este vorba despre un inel care a devenit tot atât de popular precum posesoarele lui și care a reușit – de două ori chiar – să facă vânzările de inele de logodnă cu safir să explodeze!

Prima lumină a reflectoarelor

Povestea acestuia a început odată cu logodna dintre Prințesa Diana și Prințul Charles și a fost, la vremea respectivă, destul de controversată. Iar asta pentru Diana și-a ales singură inelul de logodnă – ce-i drept, dintre câteva modele indicate de Prințul Charles – așadar nu a fost cerută în căsătorie, la propriu, cu această bijuterie.

Însă, în ciuda criticilor pe care Prințesa le-a primit pentru acest lucru, safirul încrustat pe inelul ei a lansat, la acel moment, un val de isterie în rândul tinerelor care așteptau să devină logodnice, toate dorindu-și un inel asemănător!

Iar popularitatea lui era în totalitate justificată, întrucât era vorba despre un inel absolut superb, cu un safir albastru de 12 carate, înconjurat de 14 diamante și încrustat pe un inel din aur alb de 18 carate. Valoarea bijuteriei a fost estimată la peste 300 de mii de lire.

Și pentru că a devenit atât de populară în rândul preferințelor femeilor, domnii nu au putut decât să se conformeze, fapt care a dus la o explozie a vânzărilor de inele de logodnă cu safir în întreaga lume.

Al doilea val de popularitate

Cuplul Diana-Charles a ținut, pentru foarte mult timp, cu sufletul la gură un public enorm de mare. Începând cu nunta lor, care a fost urmărită, în direct, de 750 de milioane de oameni, și continuând cu problemele apărute în cuplu, aceștia au reușit să împartă întreaga lume în două tabere.

Și povestea inelului cu safir a continuat să provoace valuri, întrucât, după divorț, Lady Di i l-a înapoiat fostului ei soț. Mai apoi, în 1997, după decesul Prințesei, Charles și-a pus cei doi fii – William și Harry – să-și aleagă câte un lucru de-al mamei lor. Astfel, celebrul inel a ajuns în posesia fiului cel mic, Harry, în timp ce William a ales un ceas din aur.

Dar mulți ani mai târziu, când William a decis să o ceară pe Ducesa de Cambridge în căsătorie, Harry – care o considera pe Kate ca o soră – i-a dat, fratelui său mai mare, inelul moștenit de la mama lor.

Așadar, celebrul inel cu safir albastru, al Prințesei Diana, a devenit, mai apoi, inelul de logodnă al cunoscutei Kate Middleton! Iar lumea a devenit, din nou, înnebunită după inelul de logodnă cu safir!

Celebritatea acestei bijuterii a fost, așadar, sporită și cu această ocazie, povestea inelului făcând, din nou, înconjorul lumii și provocând multe valuri de admirație!

De asemenea, și tânărul cuplu s-a bucurat, și chiar se bucură în continuare, de o mare popularitate. Nunta lor, care a avut loc după exact 30 de ani de la nunta dintre Diana și Charles, a fost sărbătorită în stradă de sute de mii de britanici și urmărită de milioane de oameni din fața televizoarelor.

 

Leave a reply