Potrivit ultimelor date publicate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în cadrul programului Start-up Nation au fost verificate, până la 22 septembrie 2017, peste 7000 de planuri de afaceri ale antreprenorilor din toată țara. Admise la finanțare au fost 5.468 dintre acestea, iar Agențiile pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului programaseră deja, până la data respectivă, semnarea acordurilor de finanțare cu 4.400 de antreprenori.

Totodată, Ministerul a mai transmis că alte 899 de planuri de afaceri au fost declarate respinse, iar pentru 639 au fost solicitate clarificări suplimentare.

Interesant de văzut, însă, ar fi – peste ceva timp, evident – o statistică din care să reiasă rata de reușită a startup-urilor înscrise în programul Start-up Nation.

Iar asta pentru că, la un moment dat, se vehicula că aproximativ 90% dintre startup-uri – în general, nu neapărat din România – eșuează.

Și mai interesant de atât, motivele care ar sta la baza acestui procent uriaș de nereușită fac parte din capitolul „buna organizare a afacerii”, la care, se pare, antreprenorii sunt destul de slab pregătiți.

Astfel, statisticile arată că aceștia se lovesc de probleme precum lipsa unui plan de marketing pe termen mediu și lung, și de cele mai multe ori nici nu-și dau seama de gravitatea situației.

Ba mai mult, unii nu conștientizează importanța unui astfel de plan nici dacă li se explică cu subiect și predicat.

Cu alte cuvinte, mulți antreprenori dau greș cu startup-ul lor din cauza optimismului exacerbat.

De aceea, am pregătit câteva sfaturi care îi pot ajuta pe aceștia cu unul dintre cei mai importanți pași ai unui bun plan de marketing – optimizarea site-ului. Dacă te numeri printre ei și tocmai ți-ai lansat startup-ul, iată ce poți face la început de drum:

Să presupunem că afacerea există deja și în mediul online. Încearcă următoarele 2 etape care sunt foarte importante pentru site-ul afacerii tale după lansare:

  • Nu sări peste principalele verificări necesare

 

Acestea se referă la:

  • Indexabilitatea site-ului – asta înseamnă să verifici dacă site-ul tău poate sau nu să fie indexat.
  • Viteza site-ului – mai precis, viteza de încărcare a paginilor sale – un factor de ranking confirmat oficial de Google, însă important și pentru a le oferi utilizatorilor o experiență plăcută (cu cât site-ul se încarcă mai greu, cu atât mai tare crește bounce rate-ul).

 

  • Existența paginilor duplicat – asta se întâmplă atunci când avem același conținut pe mai multe adrese URL diferite, indiferent că e vorba despre un articol sau despre un produs. Apare, de exemplu, când Google indexează site-ul și cu, și fără „www” în față (adică www.site.ro sau site.ro). La fel se întâmplă și în cazul http și https, dar și în alte cazuri.

 

  • Paginile 404 – cunoscutul mesaj „Not found” apărut odată cu eroarea 404 pe ecran nu îi este nimănui simpatic. Ba dimpotrivă, este enervant să cauți ceva într-un site și să te lovești de așa ceva. Problema erorii 404 apare, de cele mai multe ori, atunci când structura URL-urilor este schimbată fără a fi efectuate redirecționări.

 

  • Asigură-te că ai un site mobile friendly

 

Probabil că nu este prima dată când auzi lucrul ăsta, dar optimizarea site-ului pentru varianta de mobil este una dintre cele mai importante măsuri pe care le poți adopta din punct de vedere SEO pentru businessul tău din online. Iar asta pentru că Google ține cont de faptul că majoritatea utilizatorilor de internet – mai precis peste 52% – folosesc ca dispozitiv de accesare telefonul mobil.

Așadar, Google vrea ca orice site să fie optimizat, astfel încât utilizatorii care folosesc mobilul să aibă o experiență cât mai plăcută (de exemplu, să nu întâmpine niciun fel de dificultate în urmărirea/citirea/vizualizarea/etc. a unui articol, produs, sau a oricărui alt tip de conținut, indiferent de dimensiunea ecranului pe care îl au în față).

 

 

Leave a reply