Operația de rinoplastie te face să uiți de nasul borcănat. Cât costă și ce riscuri presupune?

Operația de rinoplastie te face să uiți de nasul borcănat. Cât costă și ce riscuri presupune?

Nasul joacă cel mai important rol atunci când vine vorba despre armonia trăsăturilor feței, fapt pentru care un nas borcănat, cârn sau foarte ascuțit ne poate da o mulțime de complexe. Avem, însă, posibilitatea de a masca aceste defecte, fie prin machiaj – dacă sunt minore și avem răbdare să o facem în fiecare zi, fie cu ajutorul bisturiului, prin operație estetică.

Rinoplastia este denumirea medicală pe care o poartă procedura chirurgicală de remodelare estetică a nasului. Această operație este una destul de simplă, dar presupune o perioadă destul de mare de vindecare și conferă ceva dureri, deși nu imposibil de suportat.

Per total, cei care apelează la acestă soluție pentru a avea un nas frumos sunt mulțumiți de decizia luată și recomandă procedura tuturor celor care sunt complexați de nasul lor.

În ce constă rinoplastia?

Operația de rinoplastie constă în remodelarea nasului printr-o intervenție chirurgicală care poate fi făcută și în alte scopuri, în afara celui pur estetic, cum ar fi cel reconstructiv sau pentru rezolvarea unor probleme de respirație. Așadar, deseori rinoplastia este soluția adoptată pentru corecția unei deviații de sept.

În ultimii ani, această procedură a devenit tot mai populară în întreaga lume, fiind accesibilă și persoanelor de rând, nu doar vedetelor, așa cum se întâmpla la începutul anilor 2000, de exemplu.

Ce tipuri de rinoplastie există?

În funcție de tipul de incizie realizat, există 4 tipuri principale de rinoplastie:

  • Rinoplastia deschisă – unde incizia este făcută pe segmentul central care separă nările, adică pe porțiunea îngustă de piele dintre acestea, denumită și punte;
  • Rinoplastia închisă – unde incizia este ascunsă în interiorul nasului, nelăsând nicio cicatrice la vedere;
  • Rinoplastia cu deviație de sept (rinoseptoplastie) – care, așa cum îi indică denumirea, presupune și corectarea unei deviații de sept;
  • Rinoplastia secundară – care mai este denumită și rinocorecție.

Beneficiile rinoplastiei

Având în vedere scopul de îmbunătățire a aspectului general al feței, din punct de vedere estetic, pe care îl are, rinoplastia le poate aduce celor cu nas borcănat, cârn sau ascuțit o mulțime de beneficii precum:

  • Ajustarea proporțiilor nasului, reducând mărimea acestuia în raport cu liniile feței;
  • Modificare profilul nazal prin eliminarea așa-numitei cocoașe inestetice;
  • Ridicarea sau coborârea vârfului nasului pentru a armoniza trăsăturile faciale;
  • Corectarea vârfului dacă acesta are o formă proeminent, în forma unui bulb;
  • Schimbarea unghiului inestetic dintre nas și buza superioară;
  • Schimbarea formei nărilor prea proeminente prin îngustare.

Prețul unei rinoplastii

Costurile unei operații la nas diferă de la caz la caz, în funcție de particularitățile fiecărui pacient, așadar, un preț concret poate fi stabilit doar în urma unei consultații la un specialist în chirurgia estetică.

În București, de exemplu, prețul rinoplastiei poate fi cuprins, în medie, între 2000 și 3000 euro.

Riscurile pe care le presupune rinoplastia

Ca orice altă intervenție chirurgicală, și rinoplastia presupune câteva riscuri pe care este important să le cunoști. În general, perioada de recuperare este cea mai grea parte a procesului de remodelare a nasului, însă, dacă asculți sfaturile medicului, nu ai de ce să îți faci prea multe griji.

E bine să ai așteptări realiste, să știi că, o perioadă de câteva săptămâni, vei avea vânătăi și umflături de la intervenție, dar, cu timpul, acestea se vor retrage și fața ta va reveni la normal.

Rezultatele finale se vor vedea în câteva luni, spre un an de la operație, când cartilajul rămâne definitiv remodelat.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )