Grupul Ecologic de Colaborare Nera (detalii pe www.gecnera.ro, https://www.facebook.com/GECNERA), în cooperare cu liceele CLISURA DUNĂRII din Moldova Nouă şi MATHIAS HAMMER din Anina, implementează în perioada aprilie 2017 – martie 2018 proiectul „Interactiune ONG – autoritati pentru protejarea patrimoniului parcurilor naturale si nationale din sudul Banatului”.

În cadrul proiectului se realizează şi un program de voluntariat destinat sprijinului pentru combaterea principalelor agresiuni împotriva mediului care se manifestă în aria parcurilor naţionale Cheile Nerei – Beuțnița și Semenic – Cheile Carașului precum și a Parcului Natural Porțile de Fier.

Principalele activităţi realizate de voluntari pe parcursul anului 2017 au vizat monitorizarea agresiunilor împotriva mediului şi informarea atorităţilor direct responsabile în legătură cu starea patrimoniului natural al parcurilor precum şi promovarea ecoturismului prin distribuirea de publicaţii şi mesaje verbale către vizitatori şi populaţia locală în legătură cu principalele atracţii turistice şi regulamentul de vizitare al parcurilor.

La programul de voluntariat  au participat un număr total de 29 de voluntari iar în zilele de 28 şi 29 noiembrie au avut loc la sediul celor 2 licee festivităţi de înmânare de diplome şi acordare de premii pentru activitatea din anul de voluntariat 2017.

„….Mulţi avem impresia că iubim natura dar de fapt ne mulţumim să facem drumeţii şi să ne bucurăm de confortul oferit de natură, ne facem poze, iar la final le punem pe Facebook. A iubi natura înseamnă a te implica în activităţi concrete la nivel individual pentru protejarea şi conservarea patrimoniului natural ori elevii şi profesorii voluntari de la Liceul Tehnologic CLISURA DUNĂRII tocmai asta fac în cadrul proiectelor derulate de către GEC Nera …”  a spus primarul Adrian Torma participant la evenimentul de la Moldova Nouă.

Proiectul „Interactiune ONG – autoritati pentru protejarea patrimoniului parcurilor naturale si nationale din sudul Banatului” se realizează cu sprijinul financiar al FONDULUI PENTRU INOVARE CIVICĂ, program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile in parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Raiffeisen Bank.

Leave a reply