Un cetăţean afgan, pe numele căruia a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, va  fi prezentat, astăzi, în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş cu propunere  de arestare preventivă. 
Bărbatul este cercetat de poliţiştii de frontieră timişeni, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi trecere frauduloasă a frontierei de stat deoarece în urmă cu o zi a încercat să ajute un grup format din 18 cetăţeni irakieni să intre ilegal în România din Serbia.
Cetăţenii irakieni, zece bărbaţi, şapte femei şi un minor, cu vârste cuprinse între 11 și 40 de ani, sunt cercetaţi şi ei de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în prezent aceştia aflându-se în custodia Centrului de Cazare şi Proceduri pentru solicitanţii de azil Timişoara, deoarece au cerut o formă de protecţie din partea statului român.
În continuare, poliţiştii de frontieră timişeni desfăşoară activităţi specifice pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Leave a reply