sursa: Express de Banat

Rumoare mare printre frontieriști, nemulțumiți nevoie mare că tocmai aceia colegi ai lor cu bube în cap au fost alești, de șefi ori de sistem, să fie promovați sub diverse forme, iar ei, cei care doar muncesc și își văd de treabă, nu sunt văzuți și promovați. Și ei ne amintesc de câțiva polițiști de frontieră care, cu ceva vreme în urmă, au părăsit PTF Naidăș pe ușa din dos.

Nu, nu la lotul elicopterul se referă, cu asta s-au resemnat deja, ci la altă echipă pentru care se pare că ieșirea pe ușa din dos a fost de tare bun augur, chiar dacă unii așteaptă sentința pentru corupție, căci întreaga tură de atunci, extrem de prietenoasă și bine sudată, în frunte cu șeful de tură Petrișor Tarla cu șeful de tură Dorin Covăsală și cu lucrătorul de pe sensul de intrare în România, țapul ispășitor Ion Daniel Toc.

”Parcă ne aducem aminte cum a fost găsită la Oravița o camionetă cu 80.000 de pachete de țigări care, chipurile, au apărut din neant, taman în fața casei unui polițist de frontieră (strigat de prieteni Ghighi). Știți că se spune că ar fi încercat să ofere 16.000 de euro colegilor săi ca să nu se observe microbuzul?” ni se spune. Dacă ne luăm după declarațiile celor implicați este un nou caz Triunghiul Bermudelor pe invers, adică aici nu dispar ci apar țigarete cu timbru de Serbia! Asta se întreabă și procurorii DNA: cum să fi trecut camioneta prin PTF Naidăș? Care să fie misterul?

Dacă unii explică prin instanță cum ei, ceilalți cică ar fi bine ”di tăt”. Dorin Covăsală este criminalistul STPF Caraș-Severin iar Petrișor Tarla a fost mutat și el, bine mersi, tot șef de tură, dar la Grădinari. Și, chiar dacă a ieșit pe ușa din dos de la PTF Naidăș, pare că norocu-i surâde și, cum știe să și promită frumos, Petrișor a ajuns și președintele Sindicatului Național al Polițiștilor de Frontieră, filiala Caraș-Severin. Și știți pe cine a pus la banii frontieriștolor? Adică trezorier? Da, ați ghicit, chiar pe cercetatul și judecatul Ion Daniel Toc! Omul responsabil cu accesul la STPF CS dar și la banii sindicatului…

Începând o viață nouă Tarla s-a străduit la Grădinari să nu se afirme cu nimic, s-a făcut mic și ascultător, cum a fost sfătuit: să stea cuminte ca să fie bine. Și iacătă că vine și vremea aia: omul a ajuns adjunct de șef de sector la Grădinari și este în ”vizorul” șefilor pentru o revenire la Naidăș. Adică exact de acolo de unde a ieșit pe ușa din dos. Echipa sa a reușit adevărate performanțe, anonime spun răutăcioșii, dar nu cred că salariile alea de excelență au venit așa, fără suport. Ca să nu mai vorbim de promovările din corpul agenților în cel al ofițerilor, avansări chiar înainte de termen și doar pentru o parte dintre polițiști. Dar na, deși se vede din avion blatul cu fosta echipă de conducere a ITPF Timișoara, ceilalți lideri de sindicat spunând și că Petrișor are calități reale de viitor șef de sector chiar la Naidăș! Oare mutarea să fie pentru un alt caz Triunghiul Bermudelor din zona Vrani-Vărădia unde veteranii, zic cârcotașii, își cam fac de cap?! Încurcate sunt căile poliției de frontieră cărășene!

sursa: www.expressdebanat.ro

Leave a reply