În perioada 2 – 6 octombrie a.c. la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş – Severin se va derula cea de-a doua ediție din acest an a manifestării ,,Săptămâna Prevenirii Criminalității”.

Evenimentul constă în organizarea unei suite de activități informativ – preventive, în special în spaţiul public, pentru diseminarea mesajelor preventive către un număr cât mai mare de beneficiari.

Întrucât această manifestare are un caracter unitar, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin organizarea activităţilor are următorul calendar:

  • 2 octombrie prevenirea delincvenței juvenile,
  • 3 octombrieprevenirea victimizării minorilor,
  • 4 octombrie prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului,
  • 5 octombrie – prevenirea violenței în familie,
  • 6 octombrie – siguranţă rutieră.

Lansarea evenimentului a avut loc la Liceul Teoretic ,,Tata Oancea” din Bocșa unde lucrătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale le-au prezentat elevilor echipamentul din dotare pentru executarea misiunilor care implică fie un grad ridicat de periculozitate fie o intervenție rapidă iar polițistul criminalist din cadrul Poliției Oraș Bocșa le-a prezentat trusa criminalistică utilizată în activitatea de cercetare a locului în care a fost săvârșită o infracțiune, indiferent dacă autorul acesteia este un minor sau o pesoană majoră. Nu au lipsit demonstrațiile practice de ridicare a unei urme de la locul faptei și de efectuare a procedurii de amprentare.

Parteneri în cadrul acestui eveniment, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș – Severin, au abordat problematica consumului de alcool și droguri în rândul adolescenților și a tipurilor de răspuns, în acest context, în fața presiunii grupului.

Pentru a se convinge că drogurile, fie și legale cum este alcoolul, interzis pentru consum minorilor, pun stăpânire pe consumator, elevii au fost provocați să parcurgă câteva trasee de coordonare vizual-motrice purtând ochelarii de simulare a stării de ebrietate, convingându-se în același timp și de riscul ridicat de accidentare.

 

Leave a reply