Home / Banat / Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin lansează „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin lansează „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”

În perioada 2 – 6 octombrie a.c. la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş – Severin se va derula cea de-a doua ediție din acest an a manifestării ,,Săptămâna Prevenirii Criminalității”.

Evenimentul constă în organizarea unei suite de activități informativ – preventive, în special în spaţiul public, pentru diseminarea mesajelor preventive către un număr cât mai mare de beneficiari.

Întrucât această manifestare are un caracter unitar, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin organizarea activităţilor are următorul calendar:

  • 2 octombrie prevenirea delincvenței juvenile,
  • 3 octombrieprevenirea victimizării minorilor,
  • 4 octombrie prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului,
  • 5 octombrie – prevenirea violenței în familie,
  • 6 octombrie – siguranţă rutieră.

Lansarea evenimentului a avut loc la Liceul Teoretic ,,Tata Oancea” din Bocșa unde lucrătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale le-au prezentat elevilor echipamentul din dotare pentru executarea misiunilor care implică fie un grad ridicat de periculozitate fie o intervenție rapidă iar polițistul criminalist din cadrul Poliției Oraș Bocșa le-a prezentat trusa criminalistică utilizată în activitatea de cercetare a locului în care a fost săvârșită o infracțiune, indiferent dacă autorul acesteia este un minor sau o pesoană majoră. Nu au lipsit demonstrațiile practice de ridicare a unei urme de la locul faptei și de efectuare a procedurii de amprentare.

Parteneri în cadrul acestui eveniment, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș – Severin, au abordat problematica consumului de alcool și droguri în rândul adolescenților și a tipurilor de răspuns, în acest context, în fața presiunii grupului.

Pentru a se convinge că drogurile, fie și legale cum este alcoolul, interzis pentru consum minorilor, pun stăpânire pe consumator, elevii au fost provocați să parcurgă câteva trasee de coordonare vizual-motrice purtând ochelarii de simulare a stării de ebrietate, convingându-se în același timp și de riscul ridicat de accidentare.

 

About editor editor

Check Also

USR propune masuri benefice agricultorilor

Am avut ocazia, pe clisura Dunării, să îl cunosc pe Nicolae Vasile, reprezentantul celei mai …

Lasă un răspuns