Home / Banat / Gala Teatrelor Naționale din România, la Oravița

Gala Teatrelor Naționale din România, la Oravița

Domnul Ion Caramitru a ajuns la Oravița, la Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” și se pregătește pentru spectacolul de diseară, de la ora 19:00, „Dor de Eminescu”.
Vă așteptăm la teatru , în număr cât mai mare, ca să aducem un omagiu primului edificiu teatral din România- 200 de ani de la înființarea Teatrului Vechi „Mihai Eminescu” din Oravița.

„După 200 de ani, la Oravița marcăm astăzi încă un moment istoric prin deschiderea Galei Teatrelor Naționale din România (1 – 10 octombrie). Artiști din toată țara au venit în Valea Carașului pentru a sublinia importanța artei dramatice, pentru care Oravița a făcut cel mai important prim pas din România: i-a oferit o casă. În urmă cu două secole, familia imperială și nobilimea veneau să ia parte la un moment unic, pe care avem prilejul de a-l sărbători astăzi: inaugurarea celui mai vechi teatru din țara noastră. Ne așteaptă, așadar, zece zile de nota zece. România trebuie să pună în valoare instituțiile, evenimentele și oamenii care i-au construit trecutul și prezentul, pentru a putea clădi un viitor demn, pe care și alții să îl povestească frumos. Iar cultura și promovarea culturii sunt primordiale pentru ca povestea României să fie una frumoasă. Nu îmi rămâne decât să îmi exprim recunoștința față de oamenii care demonstrează, în aceste zile, că Oravița și județul Caraș-Severin își merită locul pe cele mai prestigioase hărți ale culturii românești.” declară deputatul Luminița Jivan.

About editor editor

Check Also

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul Caraș-Severin activează îndomeniul serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul …

Lasă un răspuns