Sute de credincioși au adus cinstire Maicii Domnului la hramul Mănăstirii Brebu din județul Caraș-Severin

Sute de credincioși au adus cinstire Maicii Domnului la hramul Mănăstirii Brebu din județul Caraș-Severin
Sute de credincioși au adus cinstire Maicii Domnului la hramul Mănăstirii Brebu din județul Caraș-Severin. La sărbătoarea „Acoperământul Maicii Domnului”, din încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al eparhiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către un grup de studenți teologi din Caransebeș. Foarte mulți credincioși care s-au pregătit în prealabil și au primit dezlegare de la duhovnic s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

La finalul Sfintei Liturghii părintele consilier a explicat celor prezenți evanghelia zilei, vorbind despre recâștigarea libertății individuale ce este ilustrată de Mântuitorul Iisus Hristos în Predica de pe Munte. După sfânta slujbă pelerinii care au participat la hramul Mănăstirii Brebu au primit iconițe cu Maica Domnului și pachețele cu o gustare.

Mănăstirea Brebu a luat ființă în anul 1997 din inițiativa administrației locale a comunei Brebu, precum și a credincioșilor din această comună, care au donat terenul numit „Valea Popii”, necesar construirii unei așezări monahale. Biserica a fost construită între anii 1997-1998, iar așezământul monahal Brebu a fost ridicat la rangul de mănăstire de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 2000, la propunerea chiriarhului locului. Sfântul locaș a fost înfrumusețat și consolidat între anii 2006 – 2011 prin osteneala monahiei Magdalena Ghindăș, stareța mănăstirii dimpreună cu obștea monahală.

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )