Pentru al cincilea an consecutiv, Poliția Română și Lidl demarează cea mai amplă campanie de educație rutieră la nivel național – „Verde la educație pentru circulație”. La această oră se țin lecții de circulație rutieră în parcările magazinelor Lidl din întreg județul nostru, la care participă copii cu vârste între 4 și 10 ani.

Devenit tradiție deja, parteneriatul dintre Poliția Română și Lidl are ca scop educarea copiilor în privința importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație.

Campania „Verde la educație pentru circulație” se derulează astăzi, pentru al cincilea an consecutiv, în parcările magazinelor Lidl din județul nostru și își propune să contribuie la educația rutieră a copiilor. Scopul acestei campanii este unul pe termen lung, anume reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicați copiii.

Așadar, începând cu ora 11.00, polițiștii rutieri sunt prezenți în parcările magazinelor Lidl din Caraș-Severin pentru a le explica copiilor cu vârste între 4 și 10 ani semnele și regulile de circulație și a le oferi sfaturi pentru siguranța pietonală. Astfel, fiecare copil care se alătură inițiativei va avea șansa să învețe direct de la polițiști care este comportamentul unui pieton exemplar în trafic.

Lecția debutează printr-o sesiune teoretică, în care cei mici vor afla informații despre semnele de circulație, dar și care sunt cele mai importante reguli de respectat atunci când doresc să traverseze. Urmează apoi o sesiune interactivă, cu exerciții practice, în care copiii trebuie să pună în aplicare informațiile primite – recunoașterea corectă a semnelor și jocuri de traversare.

Cei mici vor primi mai multe premii pentru participarea activă la lecție.

 

Leave a reply