Breaking News
Home / Arad / Atenţionare cod galben de ceaţă și vreme rea

Atenţionare cod galben de ceaţă și vreme rea

Şase judeţe se află, vineri dimineaţă, sub atenţionare cod galben de ceaţă. În judeţul Bihor traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea scăzând, pe alocuri, sub 50 de metri.

ANM a emis atenţionări cod galben de ceaţă pentru judeţele Caraș-Severin, Botoşani, Bihor, Timiş, Arad şi Satu Mare.

Atenţionările cod galben de ceaţă sunt în vigoare până la ora 10.00, cu ecepţia judeţului Caraș-Severin, unde este valabil până la ora 8.00.

În cele şase judeţe, ceaţa determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri, iar izolat sub 50 de metri.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei pentru judeţele Caraş-Severin, Bihor, Timiş şi Arad, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting referitoare la ceaţă (http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari-nowcasting).

”Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de vizibilitate, să mărească distanţa în mers, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire (şi pe cele de ceaţă, dacă vizibilitatea scade semnificativ)” scriu polițiștii de la Infotrafic.

Se strică și vremea, în intervalul 10 martie, ora 13 – 12 martie, ora 22 în sudul, estul și centrul țării temporar va ploua și se vor cumula cantități de apă de 15…20 l/mp și izolat, mai ales în zona montană, 25…30 l/mp. La munte, la început vor fi precipitații mixte, iar începând de sâmbătă (11 martie) vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări mai ales pe creste, cu rafale de peste 60…70 km/h, spulberând zăpada. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în regiunile estice și sud-estice, cu viteze de 50…55 km/h, iar în estul Transilvaniei, precum și în vestul și nordul Moldovei, duminică (12 martie) vor fi precipitații mixte.

About cristian.frant

Check Also

Orban, despre imaginile cu bolnavii de la Spitalul din Reşiţa: Aşa ceva nu mai trebuie să se întâmple

Premierul Ludovic Orban susţine că preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, liberalul Romeo Dunca, ceruse dezafectarea Staţionarului …

Lasă un răspuns