Gratuitatea la transportul feroviar se acordă tuturor studenților înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, într-o instituție de învățământ superior acreditată din România, a stabilit, miercuri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, împreună cu reprezentanții CFR Călători și Metrorex citat de Mediafax.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, împreună cu responsabili din conducerea CFR Călători și Metrorex, au participat la o întâlnire cu reprezentanți ai Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), ai Uniunii Studenților din România (USR) și Uniunii Naționale a Studenților din România (UNSR) pentru a discuta normele de aplicare a gratuităților pentru studenți la transportul feroviar.

În urma adoptării OUG nr.2/2017 care acordă studenților această facilitate, părțile implicate au convenit o serie de precizări privind conținutul normelor de aplicare. Astfel, „gratuitatea la transportul intern feroviar se acordă tuturor studenților înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, într-o instituție de învățământ superior acreditată din România: de stat sau private; la programe de studii de la toate cele trei cicluri: licență, masterat, doctorat; indiferent de forma de finanțare a studiilor (buget/taxă); indiferent de vârstă și naționalitate; pentru un număr nelimitat de călătorii, inclusiv pe perioada vacanțelor universitare; indiferent de operatorul feroviar”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

De asemenea, „CFR Călători va facilita rezervarea biletelor gratuite atât la ghișee, automate, cât și online. În perioada următoare, compania va implementa un sistem online de înregistrare a studenților eligibili pentru aceste biletele gratuite. A fost discutată posibilitatea de a accesibiliza transportul cu metroul pentru toți studenții din România, printr-o serie de măsuri ce urmează a fi analizate la nivel ministerial”, precizează Ministerul.

Reprezentanții studenților au apreciat disponibilitatea miniștrilor și a directorilor companiilor implicate de a participa la aceste discuții.

Leave a reply