Home / Banat / Trei turiști din Serbia, rătăciți pe Semenic FOTO-VIDEO

Trei turiști din Serbia, rătăciți pe Semenic FOTO-VIDEO

UPDATE 10,30

Cei trei turiști sârbi care s-au rătăcit în stațiunea Semenic din județul Caraș-Severin au fost găsiți, miercuri noapte, după ce salvamontiștii și jandarmii montani i-au căutat câteva ore pe munte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Colegii de la Salvamont i-au găsit în jurul orei 22.00. Noi am format o patrulă de jandarmi care a plecat din stațiunea Crivaia spre vârful Muntelui Semenic, iar colegii de la Salvamont au plecat dinspre vârful Semenic spre stațiunea Crivaia, au găsit urmele, s-au luat după ele și până la urmă i-au găsit. Turiștii au fost preluați de către organelle de poliție și duși la pensiunea unde sunt cazați”, a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin, Marius Săndulescu.

 

Trei turiști sârbi, o tânără de 20 de ani și doi bărbați de 40 de ani, sunt căutați, miercuri seara, de salvamontiști și de jandarmii montani, după ce au încercat să coboare cu schiurile de pe muntele Semenic, județul Caraș-Severin, printr-o zonă nemarcată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Semenic” al județului Caraș-Severin, o persoană a sunat, miercuri seara, la 112, pentru a anunța că cei trei turiști sârbi s-au rătăcit în stațiunea montană Semenic, în apropierea pârtiei Goznuța.

“Cele trei persoane, o femeie de 20 de ani și doi bărbați de 40 de ani, făceau parte dintr-un grup mai mare de sârbi care au venit în stațiunea montană Semenic. Urmau să se întâlnească toți la Văliug, dar cele trei persoane nu au mai ajuns”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU “Semenic”, Elena Tarla.

Reprezentanții Jandarmeriei Montane Caraș-Severin susţin că cele trei persoane din Serbia au încercat să coboare cu schiurile de pe muntele Semenic printr-o zonă nemarcată, cu scopul de a testa și alte pârtii.

În jurul orei 22 turiştii au fost salvaţi de salvamontişti şi duşi la o pensiune de pe muntele Semenic.

About cristian.frant

Check Also

ANUNȚ organizare „Concurs de Desen” și „Ziua Porților Deschise” cu ocazia Zilei Societății AQUACARAȘ SA

Lasă un răspuns