Arhivă

Doi bărbați din județul Caraș-Severin au murit, în ultimele zile, din cauza gerului

Doi bărbați din județul Caraș-Severin au murit, în ultimele zile, din cauza gerului năprasnic, iar alte 15 persoane au fost transportate la spital după ce au fost găsite căzute pe stradă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Unul dintre bărbați, în vârstă de 77 de ani, a murit la Anina, în urmă cu patru zile, iar celălalt bărbat, de 60 de ani, a fost găsit căzut, luni noaptea, în pădurea din preajma localității Secu, județul Caraș-Severin.

Bărbatul era în stop cardio-respirator și a fost resuscitat de echipajul de pe ambulanță ajuns la fața locului, însă nu a mai putut fi salvat.

Potrivit unui comunicat transmis de Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin, decesul a fost cauzat de hipotermie, temperatura corpului pacientului fiind de 29,2 grade Celsius.

“Ulterior, expertizele medico-legale au confirmat că decesele s-au instalat din cauza hipotermiei”, a declarat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

De asemenea, în ultimele trei zile, 15 persoane din județul Caraș-Severon au fost transportate cu ambulanța la spital, după ce au fost găsite căzute pe stradă din cauza temperaturilor scăzute.

“În general, persoanele care au avut nevoie de asistență de urgență s-au dovedit a fi cazuri sociale. Direcția de Sănătate Publică a solicitat Serviciului Județean de Ambulanță să intensifice măsurile specifice pentru a putea interveni eficient în cazurile de hipotermie. De asemenea, unitățile sau compartimentele de primiri urgențe de la nivelul spitalelor trebuie să ia toate măsurile pentru a putea interveni în astfel de cazuri”, a spus Daniel Botgros pentru Mediafax.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts