Home / BĂILE HERCULANE / Profil de parlamentar: Ion Marcel Vela, senator PNL Caraş-Severin

Profil de parlamentar: Ion Marcel Vela, senator PNL Caraş-Severin

Vot Ion Marcel VelaLiberalul Ion Marcel Vela a fost ales, la alegerile parlamentare din 11 decembrie, ca senator de Caraş-Severin, lista PNL fiind votată de 28,22% din electorat.

Nou ales în Parlamentul României, Marcel Vela are ca priorităţi pentru următorii patru ani activitatea legislativă şi activitatea de reprezentare a cetăţenilor din judeţul Caraş-Severin. Acesta spune că va înainta, ca senator, o serie de măsuri, va face interpelări şi propuneri concrete către noul executiv, care să vină în ajutorul primarilor, în susţinerea investiţiilor, precum şi pentru modernizarea localităţilor şi a instituţiilor din judeţul Caraş-Severin.

De asemenea, el a afirmat că va susţine proiecte de legi noi şi alte proiecte care vor corecta sau reforma unele legi complicate şi neclare, existente în prezent. În plus, a punctat că va avea propriile lui iniţiative legislative, care să vină în sprijinul românilor. Unul dintre proiectele pentru care va milita se referă la descentralizarea administraţiei publice şi susţinerea regiunilor de dezvoltare, care, în opinia lui Marcel Vela, vor fi cel mai bun motor de investiţii şi creştere economică. Un alt proiect prioritar pentru noul senator este legat de măsuri concrete pentru susţinerea absolvenţilor de şcoli profesionale, licee şi facultăţi, pentru a-şi găsi în România un loc de muncă salarizat decent.

Conform declaraţiei de avere, Ion Marcel Vela deţine un teren agricol şi un apartament, însă nu are în proprietate niciun autoturism.

Ion Marcel Vela a fost ales preşedinte al filialei PNL Caraş-Severin începând cu luna ianuarie 2008. A fost numit secretar executiv al PNL în 2009 şi ales de către Congresul PNL din anul 2010, membru al Biroul Politic Central. A fost primar al Caransebeşului din anul 2004 până în 2016, viceprimar al municipiului în perioada 1992-1996 şi prefect al judeţului Caraş-Severin, între anii 2000 – 2001. În activitatea politică şi administrativă a fost decorat cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios în grad de Ofiţer”, în anul 2000, de către preşedintele României la acea vreme, Emil Constantinescu, şi a primit, în anul 2004, Ordinul „Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989” de la preşedintele României la acea vreme, Ion Iliescu. Papa Benedict al XVI-lea i-a conferit, în anul 2010, Diploma de Onoare a Cetăţii Vaticanului. Totodată, Episcopul Caransebeşului, Lucian, i-a conferit, tot în 2010, Ordinul şi Crucea „Miron Cristea”, iar Patriarhul României, Daniel, i-a decernat, în acelaşi an, Ordinul „Stephanus Magnus”.
Marcel Vela s-a născut la data de 2 iunie 1963 şi are o fiică. AGERPRES/(AS – autor: Paula Neamţu, editor: Oana Popescu)

www.agerpres.ro

About cristian.frant

Check Also

USR propune masuri benefice agricultorilor

Am avut ocazia, pe clisura Dunării, să îl cunosc pe Nicolae Vasile, reprezentantul celei mai …

Lasă un răspuns