Home / Arad / Mai mulţi supravieţuitori ai incendiului de la Colectiv au realizat un clip prin care îndeamnă românii să iasă la vot

Mai mulţi supravieţuitori ai incendiului de la Colectiv au realizat un clip prin care îndeamnă românii să iasă la vot

tedy-ursuleanuMai mulţi supravieţuitori ai incendiului de la Colectiv au realizat un clip prin care îi îndeamnă pe români să iasă la vot pe 11 decembrie.

Înregistrarea, postată pe pagina de socializare a lui Tedy Ursuleanu – supravieţuitoare a tragediei din 2015 – a avut până în prezent aproximativ 150.000 de vizualizări.

Clipul începe cu mesajul: „Noi am supravieţuit la Colectiv. Şi avem o rugăminte”.

Tedy Ursuleanu precizează că, înainte de incendiul de acum un an, nu mergea la vot şi se pregătea să emigreze în străinătate.

„Voiam un job, voiam drepturi, voiam nişte reglementări exact cum se întâmplă în străinătate. Ştiam că la noi nu vor fi prea curând, însă acum sunt convinsă că, dacă vom lua măsuri împreună, se poate. Putem face şi din România o ţară exact aşa cum ne-o dorim. (…) Am prieteni care au fost foarte dezamăgiţi de situaţia politică de la noi. Ştiu prin ce am trecut şi mi-au fost aproape tot timpul după accident, însă au rămas cu un gust amar şi nu vor să iasă la vot. Fac apel la ei, spunându-le că pentru mine contează, pentru copiii lor va conta, pentru a îndrepta toate neregulile din sistem. Contează să îţi exprimi dreptul la vot. (…) Chiar dacă situaţia prin care am trecut m-a lăsat cu o singură mână, mâna dreaptă, o voi folosi pentru a vota. Mergeţi la vot”, a spus ea.

Alex Plîngu a adăugat că după cele întâmplate la Colectiv a devenit o altă persoană. El i-a îndemnat pe cei nemulţumiţi de actuala stare de lucruri să facă o schimbare, inclusiv prin iniţiative cum ar fi aceea de a curăţa zăpada din faţa casei după ce a nins.

„Schimbarea nu vine stând acasă, trebuie să ieşi afară, chiar dacă e frig. Pui o geacă mai groasă, te duci cu prietenii, pui o ştampilă şi te rogi să fie bine”, a spus el.

Flavia Lupu a declarat, la rândul ei, că a primit o a doua şansă la viaţă şi că acum îşi doreşte o viaţă mai bună aici, pentru sine, dar şi pentru copiii şi nepoţii ei.

„Toţi suntem de vină pentru că lăsăm lucrurile aşa cum sunt. Votez pentru că mulţi nu mai pot să voteze”, a afirmat ea.

„Vreau să schimb ceva, să nu-mi mai fie frică să ies din casă, vreau ca fiul meu să nu treacă prin ce am trecut noi”, spune şi Cătălin Scânteie.

About cristian.frant

Check Also

Schimbarea directorilor școlari,o nemulțumire pentru membrii USR-PLUS

În contextul schimbării  directorilor de unități școlare cărora le-a expirat mandatul în 8 ianuarie 2021, senatorul USR-PLUS, Ștefan Pălărie, alături de alți colegi din Comisia de Învățământ, Tineret și Sport a Sentatului, a trimis adrese către toate …

Lasă un răspuns