Arhivă

FOTO VIDEO Incendiu la pensiunea Rockers din Sasca Montană

 

15321711_1138303296289914_1828709992_o

În jurul orei 13.36, pompierii militari fost solicitaţi să intervină în comuna Sasca Montană pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pensiune. Pensiunea respectivă este compusă din 2 corpuri: unul unde se asigură cazarea turiştilor şi unul care conţine un restaurant, bucătărie  şi o sala de conferinţă. Incendiul se manifesta la cel de-al doilea corp de clădire, la mansardă – unde se afla sala de  conferinţă și la acoperiș.

” Am intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi 12 pompieri militari şi, din fericire, incendiul a fost localizat si stins înainte de a se propaga la celelalte încăperi sau la corpul de clădire vecin. Nu au fost persoane rănite, personalul pensiunii autoevacuandu-se în momentul izbucnirii incendiului” ne-a transmis slt. Elena Tarla, purtătorul de cuvânt al ISU Semenic.

Pentru siguranţa dumneavoastră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”SEMENIC” al Judeţului Caraş-Severin vă recomandă, atunci când alegeţi să vă petreceţi timpul în unităţi de primire turistice, să solicitaţi informaţii în ceea ce priveşte dotarea unităţii respective cu mijloace de apărare împotriva incendiilor (stingătoare, hidranţi interiori, detectoare de fum), să studiaţi planul de evacuare în caz de incendiu existent pe partea interioară a uşilor camerelor de cazare, să identificaţi traseele de evacuare, precum şi eventualele mijloace de semnalizare a incendiilor şi vă reaminteşte principalele reguli de prevenire a incendiilor la unităţile de cazare:

  • informarea personalului existent la recepţii atunci când se identifică blocarea căilor de evacuare sau depozitarea necorespunzătoare a materialelor combustibile;
  • interzicerea utilizării instalaţiilor şi aparatelor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii. În situaţia identificării deficienţelor în acest sens, se va anunţa, imediat, administraţia unităţii de cazare;
  • respectarea interdicţiei privind fumatul şi utilizarea focul deschis; scrumul şi resturile de ţigări se vor arunca în locuri special amenajate.

 

 

cover_1

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts