cover_1Echipa de candidați ai PNL Caraș-Severin, condusă de Valeria Schelean-Șomfelean la Camera Deputaților și de Marcel Vela la Senat, continuă turul de forță în județ unde încearcă să răspundă, cu proiecte concrete asumate de PNL, solicitărilor și nevoilor cărășenilor.
PNL vine cu măsuri concrete în sprijinul celor care trăiesc în mediul rural sau urban mic și care se confruntă cu un nivel de trai scăzut și, de foarte multe ori, cu niște condiții care nu sunt demne de România anului 2016.

De aceea, PNL propune înființarea Fondului Român de Dezvoltare Urban- Rural, care se va utiliza pentru a acoperi deficite de finanţare în zone critice. Acest fond este proiectat să ajungă la peste 11 miliarde de euro în 4 ani, bani care vor veni din investiții private.

Poate cel mai important, PNL propune înființarea Băncii de Dezvoltare şi Investiţii a României, care va merge alături de Fondul Român de Dezvoltare Urban Rural. Această Bancă de Dezvoltare și Investiții va avea un capital iniţial de 200 milioane de euro şi va putea acorda finanțări de cel puţin 1 miliard de euro. Iar pentru a se asigura că politicul nu se va implica în activitatea acestei bănci, liberalii au proiectat un sistem de management privat.

Pentru județul Caraș-Severin, aceste două măsuri înseamnă practic acces la finanțare pentru dezvoltarea în comunitățile rurale și mic urbane care sunt în prezent lipsite de oportunități și poate să însemne o șansă de finanțare a antreprenorilor din Caraș care au idei, au și resurse naturale, dar nu au suficiente resurse financiare.

“PNL propune două instrumente de dezvoltare care au ca scop finanțarea obiectivelor de investiții în zone care cu greu ar putea să găsească resurse financiare și care, dacă nu primesc ajutor, riscă să nu iasă niciodată din zona de sub-dezvoltare și sărăcie. Sunt foarte multe comunități locale din județul Caraș-Severin care pot să beneficieze de pe urma acestor două instituții pe care le propune PNL”, a declarat Valeria Schelean-Șomfelean, candidat PNL pe lista pentru Camera Deputaților în județul Caraș Severin.

Spre deosebire de alte partide şi guverne, liberalii vor susține şi ajuta toți primarii din Caraş Severin, indiferent de culoarea politică, pentru ca fiecare cetățean să fie corect reprezentat.

„Ştiu ce înseamnă să nu fi ajutat ca primar şi, în calitate de senator, voi fi alături de toți aleşii locali, indiferent de culoarea lor politică, deoarece comunitățile au nevoie de modernizare, de proiecte şi de locuri de muncă.

Viitorul Guvern PNL va aduce, şi prin aceste instrumente, soluții concrete de finanțare şi cofinanțare a unor investiții importante pentru localitățile din Caraş Severin”, spune Marcel Vela, preşedinte PNL Caraş Severin, candidat al formațiunii politice pe lista pentru Senat.

cover-pozitia-1

Leave a reply