Home / Arad / În Caraș-Severin șase etnii au școală în limba maternă

În Caraș-Severin șase etnii au școală în limba maternă

elevi scoala Campus Liceul Agricol Oravita - Scoala de Arte si Meserii (20)La nivelul judeţului Caraş-Severin, învăţământul destinat minorităţilor naţionale cuprinde şapte etnii şi un număr de aproape 1.800 de elevi.

‘În învăţământul destinat minorităţilor cehă, croată, maghiară, ucraineană, sârbă, romă şi germană, din judeţul Caraş-Severin, în anul şcolar 2015 – 2016, au funcţionat 137 de clase sau grupe, care au cuprins 1.797 elevi. Învăţământul preşcolar a cuprins 27 de grupe, cu 361 de copii’, a declarat miercuri, la şedinţa Comisiei de Dialog Social al judeţului Caraş-Severin, Mircea Meilă, inspector şcolar general adjunct.

Minoritatea cu cei mai mulţi copii din învăţământul cărăşean este cea sârbă, cu 552 de elevi, urmată de cea germană, cu 473 de elevi. Limba croată este studiată de 379 de elevi, iar limba ucraineană, de 179 de elevi. De asemenea, un număr de 126 de elevi învaţă limba rromani, din care zece elevi aparţinând acestei etnii studiază ‘Istorie şi tradiţii rome’, iar alţi 75 de elevi studiază limba cehă.

Minoritatea cu cei mai puţini copii înscrişi să studieze în limba maternă este cea maghiară, cu doar 13 copii înscrişi. AGERPRES/(AS – autor: Paula Neamţu, editor: Diana Dumitru)

www.agerpres.ro

About cristian.frant

Check Also

ANUNŢ OPRIRE APĂ ORAVIȚA în data de 07.06. 2021 –str Răcășdiei (parțial)

În vederea  eliminării unei avarii apărute pe str.Răcășdiei, se va opri furnizarea apei în data …

Lasă un răspuns