Home / Arad / Peste 3.200 de cereri ale pensionarilor pentru sub 2.600 de bilete la tratament balnear

Peste 3.200 de cereri ale pensionarilor pentru sub 2.600 de bilete la tratament balnear

baie cadite baile herculane apa termala (9)Peste 3.200 de vârstnici au depus cereri la Casa de Pensii Caraş-Severin pentru a obţine bilete la tratament balnear, în condiţiile în care judeţului i s-au alocat în acest an mai puţin de 2.600 de bilete.

‘Din partea Casei Naţionale de Pensii, judeţului Caraş-Severin i s-au alocat 2.579 bilete pentru acest an, care au fost repartizate pe cele 19 serii de trimitere la tratament, pe mai multe categorii: tratarea bolilor cardio-vasculare, digestive, reumatismale, ginecologie-reumatologie, căi respiratorii şi aşa mai departe. Până luna aceasta, la nivelul Casei Judeţene de Pensii Caraş-Severin au fost înregistrate peste 3.200 de cereri şi se pot depune în continuare. Cererile pot fi depuse cu cel puţin 30 de zile înainte de începerea sejurului. Fiecare pensionar plăteşte 50% din cuantumul pensiei, iar persoanele care au indemnizaţii din legi speciale sunt scutite de la plata contribuţiei pentru ridicarea biletului de tratament balnear’, a declarat marţi, pentru AGERPRES, Dorin Brăilă, directorul Casei de pensii Caraş-Severin.

Durata sejurului unui bilet de tratament este între 12 şi 18 zile. Selecţia persoanelor care beneficiază de bilete de tratament se face pe baza punctajului obţinut în urma aplicării criteriilor de selecţie, întregul proces fiind informatizat.

‘Dacă este pensie de invaliditate are un punctaj mai mare, dacă nu a ridicat bilete în ultimii doi ani are, de asemenea, un punctaj mai mare, apoi, e şi în funcţie de sezon. Practic, toate aceste criterii sunt detaliate, introduse în program, ca de altfel, şi datele personale ale solicitantului, după care se calculează automat punctajul ce se afişează atât pe site-ul instituţiei noastre, cât şi la sediul Casei de pensii’, a explicat Dorin Brăilă.

Locurile de tratament balnear se asigură în unităţile aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii şi, în completare, prin contracte încheiate cu alte unităţi de profil. În unităţile de două stele, tarifele maxime aprobate nu depăşesc 1.388 de lei, iar la cele de trei şi patru stele, costul unui bilet este de cel mult 1.452 de lei. AGERPRES/(AS – autor: Paula Neamţu, editor: Nona Jalbă) www.agerpres.ro

About cristian.frant

Check Also

Foc puternic la Caransebeș

Pompierii militari caransebeșeni au acționat azi-noapte, în jurul orei 02:00, pentru stingere unui incendiu izbucnit …

Lasă un răspuns