
S-a prelungit perioada de înscriere la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa
Universitatea Eftimie Murgu a prelungit perioada de înscrieri până pe 27 iulie, decizia fiind luată pentru ca absolvenţii de liceu să aibă destul timp la dispoziţie pentru a-şi întocmi dosarul, după aflarea rezultatelor de la examenul de Bacalaureat.
‘Am vrut să le dăm ocazia tinerilor să poată beneficia de oferta educaţională, atât la nivel de licenţă, cât şi la nivel de masterat, pe care Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa le are la dispoziţie. La momentul actual există, la toate specializările şi la toate programele, de licenţă şi de masterat, locuri disponibile, încă, fără taxă, ceea ce reprezintă un avantaj solid, pentru ca tinerii care vor să-şi formeze un viitor cu costuri minime, dar cu o reuşită garantată’, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Christian Chioncel, prorectorul Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa.
Având în vedere eliberarea târzie a adeverinţelor şi diplomelor de bacalaureat pentru absolvenţii de liceu – promoţia 2016, Consiliul de administraţie al Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa a hotărât prelungirea sesiunii de admitere, pentru anul universitar 2016 – 2017, până pe data de 27 iulie, a precizat Chioncel. Astfel, tinerii care nu reuşesc să se înscrie la o facultate până pe 24 iulie, aşa cum era programat, mai au la dispoziţie încă trei zile pentru a ocupa unul din locurile libere la cele trei facultăţi, respectiv, Facultatea de Inginerie şi Management, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Facultatea de Ştiinţe Sociale. Înscrierile au loc inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.
Conform prorectorului universităţii reşiţene, anul acesta, se observă un interes ceva mai crescut pentru de Facultatea de Inginerie, comparativ cu alţi ani – cel mai probabil, ofertele de locuri de muncă bine plătite în domeniu atragându-i pe tineri şi, de asemenea, în topul preferinţelor se află Facultatea de Ştiinţe Economice.
‘Ne bucurăm să constatăm că, pentru prima dată, după mai mulţi ani, domeniul tehnic cunoaşte un uşor reviriment. Reşiţa şi judeţul Caraş-Severin are, din nou, cerere pentru domeniul tehnic. Trebuie ştiut faptul că toate specializările pe care noi le pregătim sunt ancorate în regiune, dar nu sunt exclusiv pentru regiune. Pe de altă parte, specializările de la Ştiinţe economice şi Ştiinţe sociale sunt şi anul acesta în trend’, explică Christian Chioncel.
Anul acesta, instituţia de învăţământ superior din Reşiţa oferă 1.650 de locuri, din care 485 sunt subvenţionate de stat, atât la Licenţă cât şi la Master, iar 1.165 de locuri sunt cu taxă. Taxa este în valoare de 2.400 lei pentru studiile de licenţă şi 2.700 lei pentru cele de Master. Studenţii care vor achita taxa în întregime vor beneficia de o reducere de zece la sută. AGERPRES/(AS – autor: Paula Neamţu, editor: Diana Dumitru) www.agerpres.ro