rustin ciasc presedintele tribunalului caras severinSecţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis revocarea din funcţie a preşedintelui Tribunalului Caraş-Severin, judecătorul Petru Rustin Ciasc, şi a vicepreşedintelui aceleiaşi instanţe, Gabriela Stuparu.

CSM a aprobat joi raportul Inspecţiei Judiciare având ca obiect „verificarea modului de îndeplinire de către judecătorii cu funcţii de conducere a atribuţiilor manageriale de planificare, organizare, coordonare, control-reglare şi comunicare, precum şi respectarea obligaţiilor prevăzute de legi şi regulamente, pentru a asigura buna funcţionare a instanţelor şi calitatea corespunzătoare a serviciului public la Curtea de Apel Timişoara şi la instanţele arondate”, potrivit site-ului CSM.

De asemenea, Secţia pentru judecători a aprobat efectuarea, de către Inspecţia Judiciară, a unui control la Judecătoria Reşiţa pentru verificarea modului de remediere a deficienţelor constatate la această instanţă, într-un termen de 8 luni de la data aprobării prezentului raport.

CSM a mai dispus efectuarea de către conducerile instanţelor a demersurilor necesare în vederea asigurării stabilităţii la nivelul funcţiilor de conducere, în sensul ocupării acestora prin numire, şi adoptarea, de către conducerile judiciare, a măsurilor adecvate în scopul organizării eficiente a activităţii instanţelor în cadrul cărora au fost identificate disfuncţionalităţi, pentru remedierea deficienţelor constatate. AGERPRES / (AS – autor: Paula Neamţu, editor: Marius Frăţilă) www.agerpres.ro

Leave a reply